Året i tekst og billeder 2016.
30. december 2016:
Nytår er tæt på og vi ønsker alle vores læsere et rigtig godt og lykkebringende 2017.
Her slutter vi året af med at Gin har fået noget i poten og ja det er opereret ud og der er lagt dræn i, så jagterne er slut for denne gang.
 
22. december 2016:
Så blev det atter jul og de sidste gaver er ved at være på plads. Pigerne nyder de mange jagter, mens unge Lemon nyder samværet med de mange forskellige racer på sine træninger i kørekort til hund. Dette er træning hvor hundene trænes på et offentlig sted, med de naturlige forstyrelser der er der. Vi har været til prøve og har bestået bronze niveau, så titlen KTH-B er bestået, jo man er stolt af den lille tøs.  Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul
 
11. december 2016:
8 mdr og en uge gamel ja så bestod Jim Beam sin brugsprøve sammen med Kurt Christiansen. Herfra et meget stort tillykke, det er super flot gået af jer. 
Jagterne tager megen tid, men lidt træning og ikke mindst træning af Lemon i spor er også begyndt, men det er bare de korteste dage i denne tid og ja træningen kunne havde været bedre. 
Vi er ved at planlægge 2017 og vi vil rigtig gerne mange ting, men allerede nu kan vi se der er for få weekender, så det bliver spændende hvor vi lander, så alle hunde bliver tilgodeset i det nye år.
 
14. November 2016: 
Tiden flyver og det er svært at følge med. Alle hvalpekøberne melder dejligt tilbage og det er nogle super dejlige billeder vi får tilsendt, tak til jer alle. 
Tænk hvalpene har allerede rundet de 7 mdr og mange nye udfordringer venter forude. 
Jagterne er mange og Gin som Tonic nyder det i fulde drag. Elgjagten i Sverige, hvor man må ligge i sengen og sofaen, ja det er en fest og man kunne godt være blevet flere uger mere. 
Den har stået på sporprøve i Sønderjylland her i weekenden og ja Gin gik på jagt efter de mange kronbasser, så turen blev ikke så lang og dommer Keld, spurgte “hvordan syntes du det går” jeg svarede “Jo tak det går vildt til, i den forkerte retning” og så var det 0 inkasseret. Men en dejlig dag i super godt selskab, så tillykke til de vinderplaceret hunde og op på hesten igen til os andre. 
Mandag den 21. november er der den sidste championatprøve i DRK i år og den er jeg dommer på, så ja Gin må vente til revance i 2017.


Baby


Chili


Balder


Jim

Lemon


18. september 2016:

Så stod den på udstilling debut for Lemon og hun tog det i stiv pote, sammen med “faster” Gin.  Lørdag var det Køge der stod for skud og det belv til Lovende til Lemon og faster Gin, ja hun kørte med klatten, blev bedste vetaran tæve med CK, hun ligefrem nød det i ringen.  Søndag var det Ballerup.
Lemon fik Særdeles Lovende i en meget stor klasse, på 9 baby hvalpe tæver, hvor alle fik SL. Det er fine kritikker hun har fået begge dag, så vi er yderste tilfredse. Gin var igen fremme med poterne og gjorde det flot og endte med at blive 3. vinder i en flot klasse med stærke veterantæver. Dejligt der er kamp om pladserne og man nyder de flotte gamle piger som sikkert viser deres poter frem. 

Flere var hende og snakke med os og hilse på pigerne, samt snakkede Labrador og hvalpe. Som sagt er i alle velkommen til at maile. Hvis man ønsker en mere uddybende snak, åbner selvfølgelig også dørende hvis i vil hilse på pigerne, dog kun efter aftale så vi passer det ind i hverdagen.

   

29. August 2016:

DKk afholder DM i schweisspor. Sporet er 1000m langt og 40 timer gamelt. I år deltog 22 ekvipager, Vi var fire fra landsholdet i Finland der deltog og vi stod alle som vinderplaceret sidst på dagen. Igen en fantastisk oplevelse. Tak til alle for en rigtig god dag og ikke mindst hele staben bag prøven. 
Gin endte med en 1. pr og blev 3 Vinder, er bare så stolt og glad for at få denne oplevelse. 
 

31. juli 2016:

Et fantastisk mål er nået for vores lille kennel. Gin og Tonic blev de første fuldcertet Finske vildtspochampion, som er dansk/Polsk opdrættet og ikke mindst dansk ejet af os.
Prøverne er opnået på 3 prøver, med 3 forskellige domere og de har desuden været vinderplaceret på nogle af prøverne. Halfdan’s Juniper Green – Gin 
(Helomia’s Juna – Melimark Louis T Duck)…
1. Pr. 2V, dommer Ketola Taina – Padasjoki 10. Juni 2012
1. pr. 1V, dommer Pasi Kemppainen – Tammela 03. Juli 2016
1. Pr. dommer Kari Grönman – Muurla 31. Juli 2016Mamma Mia Kociokwik – Tonic 
(Yoga Kociokwik – Double trouble of sweet eyes)
1. pr dommer Sanna Rantanen – Muurla 29. juli 2012
1. pr 3V. dommer Solla Virpi – Muurla 04. august 2013
1. Pr. dommer Kari Grönman – Muurla 31. Juli 2016Det har været nogle fantastiske ture gennem tiden med gode venner og ikke mindst sjove oplevelser på sporlandsholdet i 2012 og 2016. Mange kilometer er tilbagelagt i de Finske skove med ømme fødder og masser af myggestik, men det har været det hele værd.07. juli 2016:

SÅDAN SKAL DET GØRES! Det dansk landshold i spor blev nordiske mester i vildtspor NVM2016 og vi tog hermed guldet hjem til Danmark. 
Herudover gik Gin et super spor og inkasserede 
49 a 50 mulige point og hermed sikrede hun sin placering som bedste hund på prøven, 
hvor der var 20 startende ekvipager.  1.V – Guld til Danmark
2.V – Finland
3.V – Norge
4.V – Sverige Tak til alle der har heppet og kommet med opmuntring på facen og ikke mindst til mine holdkammarater for en fantasisk tur med sjov og masser af hygge. 


26. juni 2016:

Tiden flyver og vi har fået dejlige tilbagemeldinger fra alle hvalpekøberne. 
5 af hvalpene er i fuld gang med hvalpemotivation i DKK, på samme hold og det er en fest, at se dem sammen.  Her i huset står den på sportræning og oparbejdelse af af kondition og masser af hvalpe træning. Lige om lidt tager Gin til Finland med sporlandsholdet for at forsvare DRK, på Nordisk vildtspormesterskab. Vi glæder os til turen og det sociale samvær med holdkamaraterne. 
   

08. juni 2016:

Så har Nallle fundet et nyt hjem og flytter imorgen. Vi kommer til at savne denne kælepotte og her bliver noget tomt. Men vi ved Nalle vil få et rigtig godt hundeliv hos sin nye familie, der glæder sig. Vægten for Nalle og Lemon i dag er 7 kg. så de tager fint på og har fået deres 3. ormekur her til aften. Der har slet ikke været orm hverken ved 1. eller 2. ormebehandling af kuldet. Nu vil vi bare nyde den sidste aften med Nalle og tak til alle jer, der delte og vidregav info, så Nalle kunne komme ud til en dejlig familie. 
   

07. juni 2016:

Så har vi fået tilbagemelinger fra alle hvalpekøberne og de gule hvalpe, har indtaget deres hjem og hjerter. Alle trives og har det godt – dejligt. 5 hvalpe er startet på DKKs hvalpemotivaton i går, det var en fest. 
Nalle savner stadig et nyt hjem, at slå sine folder i men han bliver svær at slippe, da han er så glag tillidsfuld og ikke mindst meget lærenem. Men da vi har beholdt en tæve fra kuldet må vi desværre finde et nyt hjem til ham. 

Chili – Tak for fint billed Susanne og Ole


Nalle

03. Juni 2016:

ØV hvor trist en hvalp bliver ikke afhentet pga. personlige omstændigheder i familien, så de  springer fra og derfor har vi nu en dejlig dreng til salg. 
Halfdan’s Nalle Ben Nevis er en robust dreng med alle fire poter godt placeret på jorden. Han er til salg til en familie der vil give ham et aktivt liv med masser af kærlighed og spændende oplevelser. Tilbagemeldingerne fra hvalpene har været så fine og de er ved at falde godt til i deres nye hjem. 
 

01. juni 2016:

Så er det store rejsedag, alle hvalpe på nær en rejser i dag. Hvalpene forlader hjemmet for at tage på nye eventyr og en efter en flyver de fra reden. To skal til Jylland og resten bliver på sjælland. Hvalpene skal ud som schweisshund, markprøvehund, de skal til udstilling og flere skal slå deres folder i sporverden. Men allervigtigst, de vil blive trænet allesammen og få de bedste familier til at kysse og klappe på dem de næste mange år ud i fremtiden.
Tillykke med jeres dejlige hvalpe. 
   

24. maj 2016:

Hvalpene er testet og de kommende ejere er fundet til de respektive hvalpe. I dag er det tid til dyrlægen, vacination chipning og det store tjek. Alle hvalpe blev rost til skyerne, alle sten er faldet ned hos drengene, alle har godt bid og er sunde og raske. Køreturen hjem var en fest, da hvalpene syntes de skulle synge en sang på vejen hjem.

17. maj 2016:

Hvalpene stortrives og vokser. Hvalpekøberne kommer flittigt på besøg. 
Alle hvalpe er afsat.
Hvalpene har været på flere køreture og på skydebanen det var en fest, det med skud tog de i stiv pote og de mange store mænd med store hænger var sjove at bide i, hvis man ellers fik lov.

10. maj 2016:

Hvalpekøberne fik i går glæde af Shiner som kom forbi og sagde goddag til sine hvalpe. Han tog det det hele med ophøjet ro, en bamse i munden og så rundt og hilse på alle to som firbenet.  Diana og Aslan har slået deres foldere i det Svenske de sidste dage og vi fik først på dagen den glædelige besked, at de sammen har opnået det Svenske vildtspor 
Championat – SEVCH. 
Vi sender det største tillykke afsted til Jer som sammen er et rigtig godt makkerpar. Vi glæder os til af fejre det sammen med jer med et glas champange – Vi er super stolte af Jer. 
 

06. maj 2016:

Tiden flyver og hvalpene har lige rundet de 4 uger. Der er gang i hvalpekassen og de nyder den store indhejning i haven.  Alle hvalpe er reserveret og hvalpekøberne kommer flitigt på besøg. Vi har forsømt opdateringe af siden her, men hvalpene og deres præning har vi vægtet højest. De udvikler sig alle fint og mor Tonic er virkelig påbegyndt opdragelsen. Der ligger lidt flere billeder på facebook under profilen: charlotte Tangemann Thomsen.  Gin har været på DM i vildtspor den 01. maj og sikke en fest, desværre fik vi et enkelt tab og herved inkasserede vi en flot 2. pr. Det er første gang DM blev afholdt i Jylland og tak til Helle Døj for et rigtig flot arrangement. Sporerne var det længste de kan blive for første gang i historien, nemlig 2000m/20t 
og opstarts kassen var 40 x 40 m, så hertil elementer så masser af udfordringer. Der blev givet følgende præmieringer:
4 x 1. pr, 2 x 2. pr og 5 x 0. pr
Der blev dog en plads på landsholdet der skal til Finland i starten af juli og holdet er i fuld gang med planlægningen, vi glæder os til turen i godt selskab med de andre holddeltagere. Aslan og Diana slår deres foldere i det Svenske og er på tur for at se om de kan opnå det Svenske sporchampionat og man kan kun sige det går rigtig godt med 1. pr og HP= hæders pris for yderst godt sporarbejde. Tillykke vi glæder os på jeres vegne og krydser finger for de næste prøver. 

15. april 2016:

Alle hvalpe stortrives og Tonic passer dem efter alle kunstens regler. Hun går dog fra dem og hviler på vores fødder, hun er en kælepot og vil bare gerne nusses hele tiden. Gåturerne nyder hun, men så snart vi er hjemme ja så tjekker hun lige kurven om alt er ok. Alle hvalp har nu sortpigmiteret poter og pigmenten er også ved at skifte farve på snuderne.

12. april 2016:

Så er hvalpene kommet til verden, 8 levedygtige stk. fordelt på 3 tæver og 5 dreng, som så dagens lys den 6. april. Hvalpene stortrives og mor Tonic er bare en super mor der vogter nidkært om sit afkom. Det er et meget ensartet kuld hvor der bare er ro i kassen, men når mor kommer i nærheden, er der kamp om det bedste “hane” i mælkebaren.  Der er en dreng der ikke er reserveret, så mangler du/i en god kammarat, til fælles oplevelser de næste 
10-12 år, ja så kontakt os og hør nærmere. Hvalpene efterlever langt mere end DKks og DRKs avlsanbefalinger, da forældrene er testet ud over anbefalinger og begge forældre er desuden mentaltestet og har et super temperament.  Hvalpene bor i stuen sammen med os alle 8 uger og vil få megen adgang til haven, med masse af oplevelser og udfordringer. De vil blive præsenteret for vildt, spor, bilkørsel, skud, fyrværkeri, støvsuger o.s.v. 

Begge forældre bruges hele jagtsæsonen og de har begge driv og er vedholdende.  

   

28. marts 2016:

Så har vi rundet de 7 uger og Tonic stortrives med sin runde mave. Hun pruster noget og når de små bokser rundt i maven, ja så kommer der et piv fra hende. Hun vil gerne ud og gå tur, men det går bare ikke så stærkt. I morgen skal vi runde dyrlægen og se om vi kan tage et billed og se om vi kan tælle hvor mange der gemmer sig i maven. 
Vi glæder os til denne kombination og ikke mindst, at den ene af hvalpene skal blive boende her i huset.
29. februar 2016:
Så er den sikker. Tonic er scannet og der er hvalpe i maven. Det var svært at se antalet så det må tiden vise, Hendes adfærd er også forandret og hun er overkælen og vil bare hele tiden være tæt på os. Vi glæder os til hvalpene og en af dem skal blive boende her på adressen.
Det vil blive hvalpe som vil egne sig til al form for aktivitet som jagt, spor, markprøve, lydighed, udstilling, rally og ja kun fantasien sætter grænser.
Her under er det faderen Shiner, som vi glæder os meget til skal være far til de kommende hvalpe.
 
07. februar 2016:
Så kom der resultat på den sidste DNA test vi i denne omgang har testet på Tonic. Der er testet på RD/OCD 
og resultatet er N/N clear – dejligt.  løbetiden er startet og der er parret med Shiner. Han er bare supper sød og de havede en fest. Vi krydser nu finger for et fint kuld hvalpe omkring den 05. april.  Efter parringen fik vi mulighed for at tage nogle billeder af Shiner, husk billederne har copy right og må kun gengives efter skriftlig aftale med ejer
Vi har derfor skiftet billeder ud på hvalpesiden, så kik ind og nyd den fine here. Shiner er Svensk og Dansk udstillingschampion. Desuden er han stillet på markprøver i DRK og har 1. pr. på A-prøve, åbenklasse og det er der ikke mange labrador udstillingschampion der kan prale med. Han er meget alsidig og stilles på udstillinger som prøver i ind- som udland. Shiner bruges til praktisk jagt igennem hele sæsonern.
 
24. januar 2016:
Det er i dag 8 år siden vi fik vores første kuld her i huset og sikke hurtigt tiden går. Alle hvalpe fra Gin kuldet ønskes et stort tillykke med dagen, vi er sikker på i bliver forkælet, da i nu er blevet vetaraner. Gin blev jo her i huset og hun er taget på gåsejagt med “far” så hun bliver fejret i det element hun nyder mest, nemlig jagt.
 
22. januar 2016:
Tiden flyver og i dag bliver Vodka kuldet to år. Tak til alle hvalpekøberne for at passe så godt på de firbenet 
og ikke mindst give dem et godt hundeliv med gode aktiviteter.  Diva er testet fri – N/N clear på HNPK.
Tonic er testet fri -N/N clear på DM2.  Her går tiden med venten på at det passer Tonic at gå i løbetid, så vi kan parre hende med Shiner. Vi glæder os meget til dette kuld, hvor en tæve skal blive her på adressen.
 
09. Januar 2016:

Året blev desværre ikke ret gammel da himlen blev beriget med en meget stor stjerne.  Halfdan’s Adviation – Tikka gik bort den 05. januar. Hun sov ind i armene på Jes og det har været en kamp med en lang sygeperiode, hvor man troede det nok skulle gå. Men Tikkas imunforsvar var helt i bund og til sidst lukkede organerne ned. Tikka blev knap 8 år og sikke et liv hun har haft sammen med Jes. Vi ved der er rigtig mange der kan takke dette makkerpar for rigtig mange ting, som en sikker lufthavn i forhold til jobbet som bird controler, schweisshund i Sverige, eftersøgningshund hvor briller, nøgler, høreapparater og iphons m.m er hentet / fundet af dette fantastiske makkerpar.  Tikka var den første danskopdrættet og dansk ejet retriever, der opnåede titlen Finsk Vildtsporchampion 
og hun opnåede ligeledes det Svenske championat.  Tak for mange gode stunder og gode oplevelser sammen med jer. Vi ønsker god vind med Nikko, som nok skal løfte den tunge arv efter Tikka.
 

 

 

Halfdan’s Adviation
24.01.2008 – 05.01.2016

 

Året i tekst og billeder 2016
Året i tekst og billeder 2015
Året i tekst og billeder 2014
Året i tekst og billeder 2013
Året i tekst og billeder 2012
Året i tekst og billeder2011
Året i tekst og billeder 2010
Året i tekst og billeder 2009
Året i tekst og billeder 2008
Året i tekst og billeder 2007
Året i tekst og billeder 2006
Året i tekst og billeder 2005
Året i tekst og billeder 2004