Året i tekst og billeder 2015.

28. december 2015:
Så kikker vi tilbage på 2015 og hvor blev det af.
Et år med masser af sjove oplevelser, prøver af alle slags og ikke mindst udfordringer af gode og mindre gode slags, som alle andre i denne verden.
Vi er stolte af alle vores hvalpekøbere og glade for de gode liv, de alle har givet en Halfdan hvalp. Herfra ønskes alle et rigtig godt og lykkebringende nytår og vi ser frem til mange fantastiske oplevelse med gamle som nye bekendtskaber i 2016. 
 
19. december 2015:
I denne søde juletid kan tingene drille om det er nisserne vides ikke, men løbetiden trækker ud hos Tonic, men alt er på plads og flere er skrevet op til hvalp efter denne spændende komination. 
Vi har snakket stambogsnavne til hvalpene og vi er nok ved at komme til enighed om, at det igen bliver et tema.
Kælenavne er også tikket ind både til tæver og drenge dejligt, så må vi bare vente med tålmodighed I denne tid går vores tanker specielt til Halfdan’s Adviation/Tikka fra første kuld. Sygdom har sat hende ud af spil og hun har det stadig meget svært, men det er så småt ved at gå i den rigtige retning. Tikka og Jes er et unikt makkerpar i Københavns lufthavn og er desuden  eftersøgningshund og de har hjulpet mange, med at finde tabte ting som høreapparater, briller og iphones. Vi krydser finger for det snart er over og hun igen kan komme på job. 

Herfra ønskes alle en rigtig glædelig jul og mange snudepuf til alle hvalpe fra kennel Halfdan.


15. november 2015:
Så faldt det sidste på plads og vi kan med glæde offentliggøre, at faderen til det kommende kuld hvalpe hos os, bliver Von Hausman’s Super Bowler til dagligt kaldet “Shiner”. Han er en hund med et rigtig godt sind/temperament. Hans sundhed er helt i top og hans fotograferet afkom, er der ikke noget at komme efter. Shiner er præmieret med 
1. pr. på både B og A åben klasse markprøver og han har stillet på prøver i ind og udland. Shiner er udstillings champion i Danmark og Sverige, altså en all rund hund. Shiner bruges på praktisk jagt og kan arbejde hele dagen med glæde og gåpåmod, så vi glæder os til denne kombination. En tævehvalp fra dette kuld skal blive boende her på adressen. Er du interesseret i en hvalp fra dette kuld, hvor der kun kommer gule hvalpe, er du meget velkommen til at kontakte os.
 
01. november 2015:
Sådan, flottere kan det ikke gøres, var dommerens ord, da vi stod ved sporslut efter 22 min. Vi var deltagere på den første DRK championat prøve efter det nye reglement, med ubekendte elementer på sporet, sammen med 5 andre ekvipager. Alle fik på dagen en flot 1. pr, men dagen’s bedste hund blev Tonic og vi er bare mega stolte af denne dejlige pige, der kan føje en ny tittel “Dansk Sporchampion” – DKSCH til sit CV. Tonic gik suverent og på vores vej anviste vi schweiss 4 gange og lettede en sneppe, som ikke påvirkede sporarbejdet.  Tillykke til Lars Svendsen og Knagsteds Claudi som i dag opnåede titlen “Dansk Vildtspor Champion” – DKSCH(V). Det har været nogle rigtige gode ture vi sammen har haft, på vores vej til disse tittler og mange gode træningstimer og sporsnakke har vi også været igennem. 

Tak til stifinder Ina Kock og dommer Leo Fellvoss, for et fantastisk spor og meget flot kritik, jeg var rørt til tåre – det var en oplevelse af de store for mig, TAK.

En fantastisk dag i Hønninge plantage, hvor teamet bag prøven havde styr på det hele og vejret viste sig fra den bedste side, ja bedre kan det ikke gøres – Tak for en rigtig god dag til alle.


14. Oktober 2015:
Vi modtog et billed og således fik vi besked på, at Monti havde bestået sin brugsprøve med max point. Et stort tillykke til jer Zilla, vi er super stolte af jer.  Herhjemme har vi været på elgjagt i Sverige og pigerne har løbet småland tynd efter elge og vildsvin. Der slappes nu af på puderne, mens de venter på at elg leveren bliver helt tørret i ovnen. Det var nogle dejlige dage, hvor der blev skudt til og flot leveret to store elge den første dag.
 
23. August 2015:
DKK’s DM2015 i schweiss på 1000m/40t spor fandt sted i Skive i dag. Sikke en fantastisk oplevelse, hvor begge piger kæmpede i varmen, men de fik begge præmieringer med hjem. Tonic tog en 1. pr og vi kom vidt omkring, hvor det var førefejl og for åbent kropssprog som fik Tonic på omveje og hun måtte kæmpe, for ikke at få tab – Det lykkeds selv om hun havde mig med på slæb. 
Gin gik suverent, men taber en vinderplacering blot 40 m fra målet, da nogen har lagt træningsspor på vores DM spor og vi logges af med blod og sårleje. Vi kæmper os tilbage men en 1. pr. blev til en 3. pr og hermed ude af placering på dette mesterskab. Vi må på den igen, men vi er super stolte af pigerne. Tillykke til alle placeret hunde, ekvipager og ikke mindst tak for en god dag i Skive til Anders Laigaard og hele hans stab, for en rigtig god prøve. Vi kommer igen til næste år. 
Tonic blev 5 år i går og sikke tiden flyver. Vi er nået langt med denne dejlige pige og ser frem til mange oplevelser i fremtiden med hende. 

10. august 2015:
Aslan og Diana har igen været på tur og fået en flot 1. pr på 400m/20t DKK schweissprøve. De fik megen ros af dommerne. Der var 33 hunde til start så det var sjællands største prøve i år.
Som dommer på samme prøve kan jeg kun sige, tak for nogle gode dage i Annebjerg, hvor der var styr på tingene og stifinderne havde gjort deres forarbejde godt. Dejlig stemning gennem hele dagen og hundfolk der hyggede sig i hinandens selskab uanset race og resultater. Tillykke til alle præmieret hunde og op på hesten igen, til de der ikke kom igennem på dagen.   
 
03. august 2015:
Dejligt eller rettere fantastisk, at det skulle gentag sig. Halfdan’s Blue Maximus – Aslan gik i sin mor’s “poter” og har gået spor til den store medalje. I går tog han og Diana kampen op på unghundemesterskabet i vildtspor i DRK. En prøve unghunden kun kan deltage i en gang i sit liv.  Aslan gik sit spor som sædvanligt og gik en meget flot 1. pr. hjem, men ikke nok med det, så blev de vinderplaceret som 4.UHM(V)2015. Et kæmpe tillykke med det flotte resultat, vi er så glade på Jeres vegne Diana og vi er sikker på der venter mange nye sporoplevelser derude til Jer.
 
08. juli 2015:
Kanon kursus i weekenden med Irene Jarnved med placebored træning. Dette kursus kan ikke anbefales nok og en ny god værktøjskasse er taget med i træningen herhjemme. Irene kombinere positiv træning sammen med placeboredet og det gør at træningen blev ekstra sjov. Hundene bliver meget hurtig glade for platformen og vil gøre alt for at komme op på den. Man kan virkelig træne tænd/sluk og herved opnå, at få en meget opmærksom hund når en øvelse startes op.   Aslan bestod sin brugsprøve i går, herfra et stort tillykke med det fine resultat. Det var en rigtig glad Diana der ringede og sagde de havde bestået og at det var gået rigtig godt.

Butikken har fået sin egen side her på hjemmesiden og vi forhandler Frank’s ProGold fuldfoder til hunde og katte. Det er meningen at butikken skal udvides med få gode ting som seler, liner, tilbehør til sporarbejde og gode belønninger til træning og hygge, til din bedste ven 
på fire ben.

 
30. juni 2015:
Tiden løber og der er bare meget at se til. Sommeren har ladet vente på sig, men nu håber vi på den kommer. Der trænes ikke så flittigt som vi kunne ønske os, men der er mange bolde i luften. I den kommende weekend står den på kursus i “detalje & timing på platform for jagthunde” Det er Tonic der skal afsted og vi glæder os til nye udfordriger. Monti har været på brugsprøve, men der manglede lige det sidste og derfor må han  afsted igen, når der lige er finpuset lidt. Vi ved i gør et stort stykke arbejde og vi er sikker på den kommer i hus næste gang.
 
26. maj 2015:
Grib skov dannede rammen om DRKs championat prøven den 25. maj. Tonic gik et super spor og fik sin fortjente 1. pr. og blev tilmeld dagens bedste hund på prøven. Det var et fantastisk spor med masser af udforderinger, hvor vi havde fornøjelsen af råvildt og dåvildt på sporet. En svær passage ved en rævegrav med nyindflyttet beborer gjorde det ikke lettere, men vi kom igennem og Tonic fastholdte sporet uanset de mange spændende udfordringer. Tak til stifinderne, dommerne og ikke mindst alle deltagerne og tilskuerne for en hyggelig dag og dejligt selskab. Tonic blev i øvrigt på dagen Dansk vildtspor champion DKSCH(V) og vi er selvfølgelig stolte af den lille charmetrold.
 
17. maj 2015:
Tiden bare flyver afsted og det er svært af følge med. Begge hunde benyttes til rågeregulering, så   der er nok at se til.
Der har været tid til lidt sportræning med Halfdan’s Blue Maximus – Aslan, som er blevet stabil og viser rigtig godt drive og fremdrift i sin træning. I den nærmeste tid står det på prøver både som deltager og dommer, så en masse spændende hundearbejde med en masse glade mensker i dejligt selskab venter. 
 
15. april 2015:
Tonic har i dag bevist med stor overbevisning at hun kan og vil gå spor. Hun satte bare næsen i anskudsstedet og efter ca. 21 min stod hun og ruskede skinnet. Prøven var et DKK schweissspor afholdt af Ruhårsklubben i Frederikshåb plantage og en flot 1 pr. på 1000m/40t spor kom i hus. 
Vi er bare stolte af hende og turen hjem føltes ikke så lang. Et stort tak skal lyde til alle de der havde gjort denne dag så perfekt og tak for hyggeligt selskab i det jyske. 
Hjemme igen kunne vi se at flokken er forøget, da Molly er kommet på besøg og vil blive her den næste uges tid. Molly er en dejlig cokker, som har indtaget den bedste plads i hjørnesofaen og de gule banditter ser misundeligt til, da de ikke kommer i møblerne. 
 
12. april 2015:
Tonic har været på den første vildtspor championatsporprøve i år og det blev en flot 2. pr. 
Hun gik fint ind i kassen tagere sporet op og går perfekt til 3 knæk, hvor hun går på stifinderafledningen og få et tab. Tilbage på sporet og her samler hun fint op og så direkte ud til skinnet. Ja vi må på den igen. 
Monti har lige været et smut forbi og sagt hej til Mor og faster, her blev man sat lidt på plads.  
 
04. marts 2015:
Udstilling og deby for Halfdan’s Blue Soplica på de røde løbere i Nykøbing Falster. Hun er ivrig og ikke bange af sig, selv om hun stod ansigt til ansigt med de store Grand Danois. I ringene tja der kan vi slet ikke klage, hun fik en flot excellente blev 
3 vinder og fik CK – Super flot og stolt er vi.
Tonic tog det hele med ophøjet ro og gik flot i ringen og over alt forventning blev dommeren ved med at trække hende frem og til sidst endte det med excellente og 2 vinder i åben klasse tæver. En super dag. Tak til alle for en hyggelig dag og god stemning mellem udstillerne. 
 
17. marts 2015:
Så er alle hvalpe igennem HD og AA fotograferingen og som opdrætter takker vi alle vores dejlige hvalpekøbere for, at i har opfyldt det vi har aftalt på købsaftalen. Resultaterne for fotograferingerne kan ses under resultater. Sporprøver og udstilling står for døren, så den næste tid bliver spændende her i huset. En tur til udlandet i april for at kikke på handhunde til evt. parring er også aftalt og vi glæder os til denne tur, som også bringer os til Holland hvor familien skal besøges.
 
21. februar 2015:
Tiden flyver og det er nu tid til fotografering af vodka kuldet. Alle er nu tilmeldt en dato og det bliver spændende og jeg får altid sommerfugle i maven. Aslan har fået HD:A og AA:0 desuden er han fri på HNPK. 
Nu er det lidt lyst om aftnen og det udnyttes med spor og ikke mindst planlægning af de kommende prøver hvor spor skal gennemgår og nye skal planlægges. 
Pigerne svømmetræner mindst en gang om ugen og de nyder turerne,
 
24. januar 2015:
I dag er det 7 år siden vi her i kenlen fik vores første kuld hvalpe. Nemlig Gin kuldet.
Alle hvalpe ønskes et meget stor tillykke med dagen og vi er sikker på i alle bliver forkælet derude. Vi håber at se jer derude i 2015 og glæder os over de tilbagemeldinger der kommer en gang i mellem. 
Halfdan’s Juniper Green – Gin som blev her hos os, nyder dagen med jagt på gæs og råvildt med farmand og så må spor vente til i morgen. 
 
21 januar 2015:
Hvor tiden flyver afsted og i morgen bliver Vodka kuldet 1 år. Tillykke til alle hvalpe og ikke mindst hvalpkøberne. Vi nyder at være med på sidelinien hos jer alle og vi glæder os til at se hvad i finder på i 2015. Vi håber på mange gode timer i Jeres selskab med hygge og sjov. Hvad 2015 bringer ved man jo ikke, men forhåbentlig gode og sjove oplevelser i hundeverden, på skydebanen og på jagterne. På gensyn derude
 

 

Året i tekst og billeder 2016
Året i tekst og billeder 2015
Året i tekst og billeder 2014
Året i tekst og billeder 2013
Året i tekst og billeder 2012
Året i tekst og billeder2011
Året i tekst og billeder 2010
Året i tekst og billeder 2009
Året i tekst og billeder 2008
Året i tekst og billeder 2007
Året i tekst og billeder 2006
Året i tekst og billeder 2005
Året i tekst og billeder 2004