Året i tekst og billeder 2012.

03. december 2012:

Så slutede vi året af med DRKs juleudstilling i  næstvedhallen. Gin og Tonic blev begge stillet i åben klasse. Ud af 24 tæver i dette felt blev Gin placeret lige uden for vinderplaceringerne.
Begge pigerne fik excellente og flotte kritiker.
Tak til Mette for hjælpen med meget flot handling af Tonic. Kære Vagn tak for de flotte billeder af pigerne.
Et år med mange oplevelser går på hæl og vi kan kun være stolte af de flotte resultater vi har opnået i løbet af året, det var langt mere end vi havde håbet på. Vi er i gang med at planlægge 2013 og syntes allerede, vi kan se det bliver et spændende år, med masser af oplevelser.
Juna nyder sit otium med masser af jagt og det er blevet til mange oplevelser i naturen med dertil hørende oplevelser.Herfra et ønske om en rigtig glædelig jul til alle samt et lykkebringende 2013. Vi ses derude til nye oplevelser i det nye år.

13. November 2012:
Halfdan’s Adviation og Jes har fundet nye udfordringer. De er blevet godkendt i Dch’s eftersøgningstjenste. De bestod testen hvor de skulle finde 3 tabte genstande, efter en liggetid på 48 timer inden for et areal på 100 x 400m.
“Tikka” fandt genstandene uden problemer, herudover et ekstra armbånd som ingen kendte til.
Vi ønsker jer tillykke og held og lykke til med de nye udfordringer. 
 
28. oktober 2012:
Så var der schweiss prøve i Danstrup Hegn og Tonic fik sin 1. pr. på 400m/20timer i hus.
Det var en rigtig dejlig dag i selskab med nye som gamle sporvenner. Tak til alle og ikke mindst stifinderne, for de gode spor i skoven.
Den varme suppe og det sociale samværd efter prøven var bare kanon.
Vi ser allerede frem til prøverne i 2013.
 
18. oktober 2012:
Så har vi været en tur på elgjagt i det svenske. Hundene nød friheden. Mødet med gris var gudskelov god og de holdt sig alle væk fra dem og gik ikke i kamp med grisene. Juna bare glemmer at hun er en ældre dame og ter sig som en teenager og det er en fornøjelse, at se hvordan hun bare arbejder uanset hvem hun går med. Hundene nød ferien med jagt, sofa hygge og ikke mindst et smut i sengene, det er helt sikkert forbudt hjemme.
 
12. september 2012:
Så er ande og gåsejagten gået ind. Pigerne ligger spændt og venter på hvis tur det er til at starte sæsonen. Det blev gode gamle Juna og hun hoppede rundt og man kunne ikke se hun har rundet de 8½ år. Der var gevinst og Juna fik hentet flere gæs og ænder på den første jagtdag.
 
22.august 2012:
Tiden flyver og i dag bliver Tonic 2 år.
Den lille gule bandit har bare fyldt vores hjem
med glæde og sjove oplevelser.
Vi havde besluttet ikke at presse hende og det har givet bonus. Tonic har vist en vilje og har på sine blot to år, flotte resultater på sporsiden i både ind og udland, herudover er hun placeret på udstilling. Hendes sundhed er rigtig flot, så vi kan ikke være mere glade. Det vigtigste af alt er dog, at hun er altid glad og hendes temperament er bare så godt.
Vi glæder os til mege oplevelser i fremtiden med Tonic ved vores side.
 
05. august 2012:

UHM(V)2012 – unghundemesterskabet i vildtspor var i år henlagt til Bidstrup skovene. Der var ti hunde til start og der blev givet følgende præmieringer:
3 x 1. pr
1 x 3. pr og
6 x 0. pr.Tonic var tilmeldt og vi fik æren af at gå sidste spor, på vores hold. Da vi skulle starte op endte det med et følge på 10 personer og det tog Tonic i fin stil. i forbindelse med udredningen af tilbagegangen, som var ved siden af en ridesti, fik vi følge af en hest og dennes rytter. Her blev der behov for en lille pause og lade denne passere inden vi igen gik i gang med opgaven.
Tonic kom flot igennem uden tab og indløste en flot 1. pr og ved dommernes rotering blev Tonic
2. vinder ved dette års UHM(V)2012.
En fantastisk afslutning på sporsæsonen 2012, som det ser ud lige nu.

Tak til alle for en dejlig dag og god sportsånd og ikke mindst tak til alle de der havde knoklet ved denne prøve for, at vi kunne få en fantastisk oplevelde i skoven i dag.

Et kæmpe tillykke til John V Jensen og Jos’s Nickie med unghundemesterskabet.

 
31. juli 2012:

Med vores ven i hjertet drog vi afsted til Finland. En tur vi havde planlagt at gennemføre sammen. Vi lovede at tage afsted uanset hvad der skete. Der var en del udfordringer og ændringer der skulle på plads, men det faldt alt samme i hak og med hjem fra Finland har vi de fantastiske oplevelser.Sporerne blev lagt i 26 graders varme og høj sol. Det regnede ca. 35 mm om natten i skybryd med lyn og brag, som jeg ikke har oplevet før.
Da vi skulle gå spor med hundene, var det i 29 graders varme og en fugtighed på 100 syntes man.

Oprigtigt troede jeg ikke, at unge Tonic kunne klare disse udfordringer, men jeg skulle skamme mig. Hun viste sporglæde, vilje og ikke mindst de meget dybe grøfter med vand på sporet gjorde, at Tonic kunne drikke og samle ny energi til at gennemfører sporet.

Der var 36 hunde til start i alt på prøven og heraf gik de 25 hunde i vinderklassen. Der blev givet
4 x 1. pr. og 4 x 2. pr. resten fik 0. pr. Så stor var min glæde da lille Tonic som yngste hund fik sin
1. pr. med mindst mulige poient, nemlig 40, men de var der og hun fik sin meget velfortjente titel FIVCH med hjem fra Finland. Hun knoklede og sammen viste vi, at det var muligt at gennemføre sporet på en sådan dag, hvor mange dygtige hunde måtte give op.

Svend og Mikki gik et perfekt spor, men afledning fra bærplukkerne, der havde gået i sporet snød og Mikki måtte inkassere et tab og opnåede en meget flot 2. pr. Mikki gik et kanon spor og gennemførte med stor overbevisning.

Tak for en fantastisk tur, men masser af grin, gråd, lys, dybe snakke og masser af afslapning og hygge.

26. juli 2012:
Livet er så skrøbeligt og vi ved vi alle skal herfra. Men det gør det ikke mindere svært, når man mister en rigtig god ven og følgesvend gennem tykt og tyndt.
Kære knudeven du tabte kampen og det var så uretfærdigt, at det var dig der skulle herfra nu.
Du er og vil altid være i vore hjerter, indtil vi ses
 
22. juli 2012:

Så kom der hul på bylden hos Jes og Halfdan’s Adviation. På vildtsporprøven den 22. juli, fik de en rigtig flot 2. pr. på 1000m/20timer.Tak til alle for at tage så godt imod ny lodtrækningsprincip. Det skal lige prøves et par gange og så skal det nok blive rigtig godt fremadrettet.

Vi hyggede os i skoven med alle de glade spormennesker og ser allerede frem til 2013 og hvad det bringer af prøver.

 
01. Juli 2012:
Så var der hul i kalenderen, så vi kunne få brugsprøven i hus, på Tonic. Da vi nu var ude tog vi skudedelen med og det blev i åben klasse som 22 mdr. Så det blev til en fin VG og meget fin kritik. Tak for en hyggelig dag i Bårse.

17. juni 2012:

Weekenden har stået i udtillingens tegn.
DKK havde dobbeltudstilling i Ballerup. Alle 3 piger blev stillet i hver deres klasse begge dage og vi har fået nogen kanon kritikker og resultater med hjem. Tonic lige frem nyder at komme i ringen og på den ene kritik står der; happy movement og glad det er hun i fulde drag. Nogen hyggelige dag
i dejligt selskab og tak til alle der kom med gode råd, til en uerfaren udstiller.
 
11. juni 2012:
Tiden flyver og en del er sket på hundesiden.
Vi har været en tur med landsholdet til NVM2012 – Nordisk vildtspor mesterskab og Gin var 2. reserve. Alle gik spor og alle de danske hunde fik en flot 1. pr. Hermed, fik alle danske hunde det Finske championat – FIVCH med hjem i begagen. Herudover rakte det til en 2. plads ved NVM2012 til Danmark. Herfra et stort tillykke til alle og tak for en kanon tur i det finske.
Jeg er sikker på, at der er kommet et par kilo for meget på ribenene af al den gode mad og 1000 myggestik er også taget med hjem fra Finland.
 
08. maj 2012:
Der har været travlt og vi har stået på øretævernes holdeplads!
Det er nullernes tid og til DM i vildtspor 2012  indkasserede Juna og Gin 0 pr. sammen med 10 andre ekvipager. Tonic har inkasserede 2 x 0 pr. på to prøver på 400m/20timer, men vi må op på hesten igen. Jes og Tikka har holdt fanerne oppe og bestået vildsvinprøven i Sverige og igen gået til en flot 1. pr på eliteschweissprøven i Sverige, under Svenske schweisshundeklubs regler. Herfra et stort tillykke til jer begge.
 
24. april 2012:
Tonnic er øjenlyst uden anmærkninger. Øjenlysningen er en test som er en milepæl for os, da den er afgørende om vi vil bruge hunden i avl eller ej, alt efter resultatet. Tonic opfylder vores forventninger i alt og derfor er vi så småt  begyndt, at snakke om at lave et kuld hvalpe på hende en gang i 2013.
Så skulle du have interesse i at høre mere, er du velkommen til at kontakte os. Vi har allerede bestillinger på hvalpe, selv om vi ikke har fundet den rette hanhund endnu.
 
15. april 2012:
Så var det de stores tur til at gå spor. Grib skov dannede rammerne og det var en velplanlagt prøve. Tak for en dejlig dag i skoven og som altid masser af hygge. Jes og Halfdan’s Adviation var med, men det ville ikke i dag og desværre kom de ikke igennem. Gin går på ca. 20 min. men vi måtte indkassere et enkelt tab. Vi må i træningslejer igen igen. Mor Juna, ja hun viste sine døtre hvordan det skal gøres. Juna starter ok op og efter meget kort tid har hun låst sig fast på sporet og går uden større svinggerninger ud til skinnet. I dag får Juna en velfortjent 1. pr og bliver dagens bedste. Hun kan og vil stadig gå spor, den gamle tøs.
11. april 2012:
Så tog vi atter til Sverige og Tonic gik sit
3. åbneklasse spor. På sporet fandt Tonic gamle ben der var gravet ned, et rådendt lårben fra et rådyr samt ryggen fra et rådyr. Hver gang markerede hun og viset glad hun havde fundet noget. Jeg roste hende stille og bad hende gå tilbage på sporet og hun tog dette op uden yderligere betænkning og inden længe var skudprøven fortaget og hun stod med den rigtige elgklov i munden, efter bare 18 min på sporet. Det blev til en meget flot 1. pr. med HP og
titlen SEVCH er i hus for Tonic.
Tak til Theresa som har skabt kontakt til de dejlige prøveområder i Sverige og til Dommer
Maria for et rigtig godt spor.
 
09. april 2012:
Tonic har igen taget en flot 1. pr. i Sverige.
I går tog vi lige til Droninglund i Nordjylland.
923 km, 9½ times transport og et nul til resultatsiden, på en 1000m/40timer med Gin. Men vi manglede kun ca. 150m før vi fik det første tab og så gik det op i vildtfært. Men et kanon arbejde fra Gin’s side og et godt planlagt spor. Tak for udfordringen og vi kommer gerne igen.
 
01. april 2012:
Sikke en weekend, alle pigerne har været på prøve og i dag var vi i Vintersbølle på Schweissprøve. Tonic gik en meget flot 1. pr. hjem på et 400m/3 timer spor. Vi var igennem på blot 7 min, dette var uden at løbe, men en hund der blot gik i fint tempo og med næsen i kernen af sporet. Jeg havde taget Sigut med og vi gik et fint 400m/20timer spor, til en fin 1. pr.
Tak søde Per, at du har tillid til mig og lader mig tage Sigurt med på prøver.
Tak til alle for en rigtig god og hyggelig dag i skoven, med masser af sjov og hygge og ikke mindst til alle de der har arbejdet på at denne prøve var så vellykket.
 
30.marts 2012:
Så startede som sædvane championatsporerne op i kongelunden. Det er altid en fornøjelse at komme til en så velplanlagt prøve og gode udfordrende spor. Tak til Kristian og Tina for en god prøve. Juna kom desværre ikke igennem, da jeg skulle binde snørebånd midt på sporet og herefter kom Juna aldrig igang igen og måtte inkassere 3 tab og hermed et nul. Gin kæmpede og i perioder troede jeg det var slut, men trods fasankokken i enden af vidergangen, stegt kyllingerester i bålet og heste, ja så kom vi igennem sporet, for at gå forbi skinnet og herved inkassere et tab. Vi gik herefter tilbage og fandt den rigtige vej ind til skinnet og opnåede hermed en flot 2. pr.
 
29. marts 2012:
Vi har haft kontakt til DKK, da den finske vildtsporchampion tittel var forskellig på de to retrievere der i dag har titlen i DK. Nemlig Juna og hendes datter Halfdan’s Adviation.
DKK har nu besluttet at titlen Finsk vildtsporchampion skrives FIVCH, altså på samme måde som den svenske og norske tittel.
Det er allerede rettet på hundeweb, så nu håber vi også det er rettet alle steder på hjemmesiden.
 
25. marts 2012:
Så kom spor prøvesæsonen igang og Svanholm Gods lage for første gang areal til en sådan prøve.
En utrolig hyggelig prøve, hvor alt bare klappede. 1000 tak til Per Jeske og Dianne Birch for en utrolig god dag, samt alle hjælperne, dommerne og tilskuerne, som alle bare hyggede og hjælp hinanden. Tonic var i ilden og fik sidste spor, men det lod hun sig ikke gene af og gik sine 400m/3t på 10 min og en fin 1. pr er i hus. Et stort tillykke til Luca og Henrik Hansen som blev dagens bedste ekvipage. Til dagens bedste hund var et et utrolig flot fad sponceret af An Glas.
 
24. marts 2012:
Fantastiske Helomia’s Juna har i dag fødselsdag. Hun bliver 8 år og er hermed vetaran. Juna kan gudskelov ikke læse, for hun er tit den der starter legen op og når det gælder spor og jagt, ja så er hun klar og ter sig som en teenager. Juna har trods to store operationer, et overrevet korsbånd og en smadret menisk formået, at komme igen og er nu igen klar til at gå prøver i det som hun er så god til, spor og gerne spor med udfordringer.Juna er enste retriever i Danmark nu, der kan prale af at have alle titlerne fra de nordiske lande. Dette har bragt os til alle de nordiske lande og venskaber er opstået på kryds af landegrænser.
Ja Juna er nok ligeglad, men vi er stolte og utrolig glade for at lille “tude Marie” kom hjem til os.

Kære Ulla og Anker, vi ved denne dag har minder, men Juna er en ener som ikke kan erstattes, en hund der har så megen hengivenhed og så stor jagtiver og fantastisk sporvilje og ikke minds en fantastisk jagtkammarat.


17.Marts 2012:

Per spurgte om vi ikke skulle med til Sverige og hvorfor ikke. Mandag den 13. marts tog Tonic sin anlægsklasse i spor i meget flot stil. Per og hans toller Sigurt er i åben klasse og de startede meget flot op i kassen som jo er nyt i Sverige. De fandt hurtigt anskudsstedet, men den megen friske vildtfærd drillede og det endte med en
meget flot 2. pr.Fredag var vi afsted igen og Per havde spurgt om jeg ville gå med Sigurt og selvfølgelig ville jeg det. tudsen tak Per, at du ville give mig denne store oplevelse, at gå med ham. Det var en stor fornøjelse og en stor udfordring. Sigurt gik til en meget flot 1. pr og med denne præmiering blev Sigurt SEVCH 2 x svensk vildtspor champion.

Tonic var igen med og hun startede på sit første åbenklasse spor. Opstartskassen blev en oplevelse, Tonic søgte stille og roligt, der gik ikke lang tid så stod hun stille og stemplede anskudsstedet. Herefter gik det stille og roligt. Der havde været vildsvin og kronhjort over sporet i løbet af natten, men Tonic holdt hovdet koldt og løste sporet utrolig flot. Det var en glad men træt hund der kom igennem sporet til en flot 1. præmie. Dommeren var imponeret over så ung en hund havde løst dette spor, da det have en stor sværhedsgrad ifølge ham og han ville meget gerne se os igen.

Kære Per tak for nogen fantastiske ture i Sverige, sammen med dig og Sigurt. Som altid hygger vi og har det sjovt. Vi glæder os utrolig meget til de næste ture sammen med dig, hundene, familien og vennerne.
Therese mange tudsen tak for din hjælp i det Svenske, uden dig var vi ikke kommet så langt.

04. Marts 2012:
Så har vi været på udstilling og det gik over alt forventning. Tak for en dejlig dag og alle de hyggelige stunder med gode hundevenner.
Pigerne vil nok helst have været ude i det gode vejr, men i ringen de slog deres folder og kom hjem med flotte resultater. Tonic blev 4. vinder i mellemklassen og Gin blev 3. vinder i åben klasse, så det var en fantastisk dag.Juna Nød at gå derhjemme med Lars. Det der med at stå i en ring og se køn ud, syntes hun helt klart ikke er sjovt. Juna benyttede chancen for at “stjæle” fuglenes æbler da hegnet lige var pilles af en kort tid.
 
18. februar 2012:
Så tog vi til brugsprøve og sikke en oplevelse! Tonic var i festlig humør og havde derfor
besluttet, at der skulle knald apporteres.
Dette betyder ikke bestået og ja det er pi…
surt. Så nu må vi hjem og træne og så er det op på “dummyen” igen.
Vores gode ven Lars var med og han fik et festlig grin, sammen med de andre der stod på ventelinien.
 
09.Januar 2012:
Så har vi kikket på kalenderen og alle hundene
vil i 2012 blive stillet på prøver og udstillinger. Det bliver et spændende år. Vi forventer ikke hvalpe før i 2013. Vi har allerede bestilling på hvalpe efter “Tonic” Hun tegner godt og derfor arbejder vi videre på, at finde den helt rigtige hanhund, som vi tror passer til hende. Pigerne nyder jagterne og specielt gåsejagterne er en udfordring. canada gæsene vejer ca. 5,5 kg, så det er noget af en opgave, når de skal hentes hjem.
 

Året i tekst og billeder 2016
Året i tekst og billeder 2015
Året i tekst og billeder 2014
Året i tekst og billeder 2013
Året i tekst og billeder 2012
Året i tekst og billeder2011
Året i tekst og billeder 2010
Året i tekst og billeder 2009
Året i tekst og billeder 2008
Året i tekst og billeder 2007
Året i tekst og billeder 2006
Året i tekst og billeder 2005
Året i tekst og billeder 2004