Året i tekst og billeder 2011.
   
11. december 2011:
Et år med store udfordringer går på hæl. Vi troede på livet og sammen vi sejrede. Sammen ser vi nu tilbage på et år med oplevelser med vores hunde, vi ikke troede vi skulle opnå.

Helomia’s Juna blev den første dansk opdrættet
og danskejet retriever der kan pryde sig med  vildtsportitlerne fra alle fire nordiske lande. Hun tog Finland med storm og hjemme viste hun formen med første præmier, på de prøver hun blev stillet.

Halfdan’s Adviation blev den første danskejet og dansk opdrættet retriever der, tog den Finske vildtspor titel hjem. Tak til Jes og “Tikka” for at vise poterne frem, samt en fantastisk tur til det Finske.

Halfdan’s Juniperre Green, “Gin” ja hun tog lige til Sverige og hentede den svenske vildtsportitel hjem, med fire flotte 1. præmier.

Vi glæder os til 2012 og de spændende oplevelser der venter. Herfra ønskes alle vores læsere en rigtig glædelig jul samt et lykkebringende nytår.

 

   
21. November 2011:
Så er vi lige hjemvendt fra Sverige og sikke en forlænget weekend det har været. Sammen med vores meget gode ven Per, gik turen i det Svenske op i spor. Vi havde fået arrangeret prøver til Gin og Sigurt. 4 prøver til hver af hundene, hos 4 forskellige dommere og i forskellige områder. Gin gik alle prøvespor til 1. pr og fik herudover et HP, med hjem i bagange. Kære alle i det Svenske, tak for nogle fatastiske dage og gæstfrihed. Per tak for nogle fantastiske dage og kanon selskab. Vi glæder os til at følge Sigurt og håber lige den sidste 1. pr kommer i hus meget snart.
   
15. November 2011:
Jagt jagt og jagt det er hvad hundene elsker og får meget af i denne tid. Vi nyder de mange turer vi har sammen med hundene.
Juna er nu med på 95 {bfdf111b14458781410121008f98cb2005b57f454898b8ee42de131164cc31c5} på de store jagter og man kan næsten ikke se hun har de store operationer bag sig.
Sportræningen forsøges planlagt mellem jagterne og Tonic går nu overnatningsspor. Den lille er forsigtig og skal have tid og det får hun masser af, for vi skal ikke nå noget men have det sjovt.
 
   
05. Oktober 2011:
Tonic er mentaltestet og hun klarede bare denne dag så fint, Vi er yderst tilfredse med resultatet.
Her til aften er resultaterne på Tonics hofter, albuer og skulderne kommet og så skulle proppen af champagne flasken. A/A på hofterne 0/0 på albuerne og intet påvist på OCD. På jagten har Tonic hentet krager, fasaner og regulerings duer og hun nyder at gå spor. Juna og Gin nyder jagterne og de har allerede hentet ænder, gæs og fasaner.
 
   
26. september 2011:
Både Juna og Gin var til start på DKK elite schweissprøven. Tak til stifinder Claus Møller for nogle utrolige gode spor, hvor begge piger var på overarbejde. Tak til dommer Vang Møller, for rigtig god konstruktiv kritik af vores arbejde på dagen. Hornblæserens musik i skoven, får altid hårene til at rejse sig på mine arme. Musikken er så utroligt smuk i skoven, der desuden viser sig fra hele farveskalaen sådan en septemberdag.
   
11. september 2011:
Så har Tonic taget hul på schweiss prøverne og det blev til en meget fin 2. pr. på 400m/3timer.
Ja hun skulle jo slæbe rundt på mig og jeg formåede, at trykke hende af sporet i første knæk.
Tak til Beagleklubben for en god prøve og hyggelig dag i skoven med alle.

Jagtsæsonen er startet og Juna og Gin nyder det i fulde drag. De er er begge tilmeldt eliteschweissprøven den 25. september, så nu må vi se om de kommer med.Tonic skal mentaltestes i næste weekend og der er bestilt tid til HD, OCD og AA i nærmeste fremtid, så nu må vi se hvad den nærmeste fremtid siger om hende. Tonic er dog en dejlig lille fin tæve, der er fuld af energi og altid glad og bare gerne vil behage.

   
21. august 2011:
Sikke en weekend, alle pigerne og en af de bedste venner Mikki har været i ilden. Lørdag var vi i Varde på udstilling og med en “good” blev Mikki  Norsk vildtsporchampion. Da Mikki har HD i svær grad og passer på sig selv når han løber, ja så kan dommeren ikke se drivet og derfor ikke dømmes bedre sagde hun. Mikki er den første toller i Danmark der kan pryde sig med titlen Norsk vildtsporchampion.

Tonic smuttede ud af udstillings linen og lavede sjov i gaden, men en very good kom i hus. Gin nyder nu at komme i ringen og stå så fint, igen en excellent og 5V kom i hus. Juna slappede af lørdag

søndag stod i sporets tegn. Juna tog en flot 1. pr. i championatklassen i Hadserlev, men Gin slog for første gang sin mor med en meget flot 1. pr. og blev dagens bedste. Nej det havde vi ikke regnet med og det er så dejligt, at hun nu har bevist hun kan gå spor på prøve og ikke kun til træning. Gin var sporfast og markerede alt på sin vej, anskuds  sted, blodsting på grene, sår lejer og tilbagegang blev løst til UG. Tak Til Pia Rex og hele hendes stab for en rigtig god og hyggelig prøve. Tak til alle deltagere for en god kampånd og dejligt selskab i skovene, som i dyrehaven. Tillykke til Gunvor og Eva-Maya som i dag blev danske vildtsporchampion.

07. august 2011:
Så har Halfdan’s Aviation og Jes igen været i ilden. Denne gang var udfordringen et 400m/20timer spor, med efterfølgende rapportering. Det går efter bogen og en 1. pr. på rem arbejdet, udløser adgang til rapporteringsporet. Opgaven med rapporteringen løses med meget stor sikkerhed og en flot 1. pr. på er hjemme.
Tillykke til Jer begge og nu krydser vi finger for Jeres næste mål.
02. august 2011:
En fantastisk drøm er gået i opfyldelse. Juna har som den første dansk opdrættet og dansk eget retriever opnået at have alle vildtspor titlerne fra fire nordiske  lande. Juna som har været så utrolig meget skidt igennem de sidste to år, et sønderrevet korsbånd og efterfølgende en smadret menisk, er kommet så stærkt igen og på sin første officielle sporprøve, efter to års pause er hun gået lige ind i de finske hjerter, sammen med sin datter Halfdan’s Aviation. Der var 32 hunde til start og Aviation trak spor nr. 1 og Juna nr. 2. De gik begge fantastiske spor og dommer og stifinderne var utrolig overrasket over hundens sporsikkerhed.
Aviation bliver den første dansk opdrættet og ejet retriever der tager titlen FIVCH og mindre end en time efter, gør mor Juna hende kunsten efter.
Tak for en fantastisk tur Jes og vi er så stolte af Jeres resultat. I har bevist, at i høre til i toppen og vi krydser finger for fremtiden og hvad det ikke kan ende med.

Kære Ulla og Anker tak for fantastisk Juna, Hun  overrasker bare gang på gang og hun har bevist hun stadig kan og vil spore i en alder af 7½ år. Hun er ikke en døgnflue, men vedholdende og kommer igen og igen. Hun får lov at gå så længe hun logre med halen, når sporline og halsbånd findes frem.

   
28. juni 2011:
Så kom de sidste resultater på Tonic.
Hun er EIC og PRA clear, dejligt så er vi kommet igennem de første nåleøjer.
Tonic har skåret hele den store trædepude op, så hun ligger stille hvad angår træning og det passer ikke den lille glade hund, der så gerne vil arbejde. Resultatsiden er opdateret med de flotte resultater som Halfdan’s Aviation og Jes har
lavet i Sverige helt tilbage i påsken.
 
   
13. Juni 2011:
Så er der resultat på Tonic, hun er CNM clear. Vi afventer stadig resultaterne på EIC og PRA. Hundene har været hos tandlægen og alle hundene har flotte bid og fuldt tandsæt, dog ikke Juna der mangler en P3. Rågereguleringen er slut, men Juna og Lars har haft mange gode ture og har fået en hel del fugle på tasken.
   
08. maj 2011:
Weekenden har stået på udstilling, sol, vind og masser af dejlige mennesker, hunde og masser af oplevelser rigere er vi komme hjem. Tonic er helt klar fin, men sent udviklet og vi ved at hun skal have tid. Men meget fine kritikker har hun fået. Gin har fået kanon kritikker og er blevet placeret lige uden for vinderplaceringerne med excellente. Bukkejagten og rågeregulering står for døren. Knæk og bræk til alle den 16. maj

 

   
01. maj. 2011:
Så har vi haft lidt tid til at træne alle pigerne på spor og de nyder det. Foråret har stået på mange opgaver, så derfor har vi forsømt træningen med vores egne hunde, men det er jo et valg vi selv har taget. Nu skal den næste tid bruges på egne hunde og så må vi se om vi kan komme lidt ud på prøver. Næste weekend står på udstilling og så nærmere bukkejagten sig med hastige skridt.
   
25. marts 2011:
Juna blev 7 år i går og hvilke rejse det indtil nu har har været. Lille tude Marie, du har vist at man kan komme langt og ikke mindst i sporernes verden. Du har kæmpet dig gennem spor efter spor med mig på slæb. sammen har vi sejret og vist at du ikke bare var en døgnflue. vores fælles sorg da vi mistede og farvellet ved kisten, jeg aldrig vil glemme. Oplevelsen at se dig blive “mor” og din kærlige opdragelse af hver en hvalp. Ved kaldetest jeg altid taber, for jagt med Lars ja det er det der trækker. korsbånd eller ej, nu er du klar. klar til hvad? spor og jagt for livet skal nydes og det skal du have lov til, så længe du kan. Hvad fremtiden bringer ja det ved ingen, men vi glæder os over hver dag sammen med dig og din logrende hale.

 

   
14. marts 2011:
Skuet i Stestrup var en hyggedag. Her fik man mødt en masse andre hundeelskere som ikke var retrievermennesker og det var ikke kedeligt. en dag med oplevelser og nye bekendtskaber blev stiftet. En ung junior handler, har forelsket sig i Tonic og hvis det udvikler sig og passer ind, har hun fået lov at bruge Tonic på udstillinger.
Nu står den næste tid på planlægning af prøver, dommeruddannelsen og ikke mindst DM i vildtspor i den kommende weekend.
   
08. marts 2011:
Så har Tonic været på sin første udstilling og det gik rigtig fint. Hun fik SL i hvalpeklassen. Hun fik en meget flot kritik, så vi gik glade hjem. Tak til Vagn for billederne og tak for hyggeligt selskab til alle  hundevenner i Næstved. Juna har været på genoptræning hos Pia og Bjarne i Jylland og vi er Jer dybt taknemlig for, at i har åbnet jeres hjem og hjulpet Juna så  meget. Juna kommer sig rigtig godt og muskelmassen på benet er ved at kunne ses. Nu forsætter genoptræning hjemme og der bliver nok snart plads til lidt sportræning mellem alle vores andre gøremål.
   
14. februar 2011:
Så har Juna fået fjernet stingene efter endnu en operation. Junas menisk var total knust i det opereret ben med korsbåndsskaden. Det sker for ca. 5-7 {bfdf111b14458781410121008f98cb2005b57f454898b8ee42de131164cc31c5} og desværre skulle Juna være en af dem. DM 2011 er gået af fløjten og en planlagt prøvesæson er også stillet i bero, indtil videre for hendes vedkommende. Gin er ved at være stabil og klar til at prøve udfordringerne med championat sporerne. Lille Tonic er begyndt at lave hundedans når sporselen tages frem, hun er så småt blevet bevidst om hvad der venter af dejlige oplevelser ude i den kolde natur.
   
24. januar 2011:
Tillykke til Gin kuldet som i dag bliver 3 år. Hvor tiden flyver af sted og vi er så stolte af alle vores hvalpekøbere. I har givet hundene et godt hundeliv med masser af udfordringer på den ene eller anden måde og  men ikke mindst har i givet dem masser af kærlighed. Af hjertet tak for det til Jer alle.
Vi faldt lige over et biled fra gin kuldets hvalpe tiden, hvor der er dømt mælkehygge!
09. januar 2011:
Så har Tonic fået sit DKK registreringsnummer og vi i fuld gang med januar. Det har stået meget på jagt så der her været mulighed for at præsentere vildt for Tonic. Hun er bare glad og vil meget gerne komme med det hele. Svømmehalen er også indtaget og nu svømmer Tonic rundt med stor lyst. Gin og Juna her været en del på jagt og nyder de timer de ikke lige skal finde sig i hvalpetænder, som dog så småt er ved at blive skiftet.

Året i tekst og billeder 2016
Året i tekst og billeder 2015
Året i tekst og billeder 2014
Året i tekst og billeder 2013
Året i tekst og billeder 2012
Året i tekst og billeder2011
Året i tekst og billeder 2010
Året i tekst og billeder 2009
Året i tekst og billeder 2008
Året i tekst og billeder 2007
Året i tekst og billeder 2006
Året i tekst og billeder 2005
Året i tekst og billeder 2004