Året i tekst og billeder 2010.

21. december 2010:
Hvor tiden flyver. Gin fik en fin Good på udstillingen i Næstved med en rigtig pæn kritik, jo hun var for tynd i forhold til de andre, sådan er det bare. Men stadig pæn og harmonisk.
Trykjagterne har båret frugt og Tonic har gået på friske spor efter “døde” rådyr og hun er nu blevet meget interesseret i det med den sele. Her får man jo lov, at trække og gå foran.  jul, hygge, jagt og gode stunder med familien og vennerne venter forud. 

Herfra et ønske om en rigtig glædelig jul samt et lykkebringende nytår til alle vores læsere og til alle jer der har hjulpet os med et eller andet gennem 2010. Tak er kun er et fattigt ord, men uden Jer var det ikke lykkedes med alle de prøver, arrangementer jagter og alt det andet. 

Vi ses derude i 2011 eller bare til lidt sladder på denne side.

 


01. december 2010:
Så kom eksportstambogen på Mamma Mia fra den Polske kennelklub, så nu kan vi begynder at få hende omregisteret til DKK. 
Hundene nyder sneen og hyggen på jagten sammen med Mikkie, som er den bedste legekammerat. Mikkie er en toller og han passer godt på alle hans tre piger. Julen sig nærmer og vi smutter en tur til Næstved på juleudstillingen med Gin på søndag. Tonic skal med og opleve stemningen og alle de andre hunde.
 
21 november 2010:
Der hygges til svømning og gad vide hvad de aftaler de to? Ja Tonic er mest glad når hun har fast jord under sine poter, men er helt vild når de store hunde svømmer, så der går nok ikke lang tid før hun kaster sig ud på dybt vand. Jagterne nydes af os alle og vi nyder naturen selv om den kan være koldt. Juna er gennemgået af kiropraktor Charlotte Frigast og gudskelov ser det rigtigt fint ud. Genoptræningen forsætter nu med mere fokus på at få muskelmasse på benet og Juna kan komme med på jagt, dog stadig kun halve dage og ikke på de tunge drev.
 
10. November 2010:
Så har vi været en tur på Fyn og hilse på Halfdan’s Saffron. Emma som hun kaldes i dagligdagen stortrives og nyder at komme med på jagt. Tak for en dejlig jagtdag på Fyn og ikke mindst hyggeligt selskab. 
Emmas side er opdateret med nyt billede og siden for Gin kuldet er også opdateret. Nu er der travlt med jagt jagt og ikke mindst planlægning af vildtsporprøver for år 2011, hvor vi forventer, at afholde indtil flere prøver for DRK. 
 
 
01. november 2010:
Jagten tager megen tid, men vi vil heller ikke undværer den, for den er så livgivende og berigende på oplevelser i dejligt selskab af glade mennesker. Hundene nyder at komme ud og arbejde og de bliver jo bare ved hele dagen og så er der dømt afslapning foran brændeovnen resten af aftnen. Tonic har nu været med ude og oplevet fasanerne på ganske tæt hold. Hun er skudfast og har haft fule vildt i munden. Tonic er en lille krudtugle og kan sætte hele huset på den anden ende, med hendes så svinggerninger. Det er dejligt igen at have en hvalp i huset! 
 
20. oktober 2010:
Så har vi  hentet vores nye lille nye tævehvalp i Polen, hun hedder Mamma Mia Kociokwik. Vi var lige en tur dernede for to uger siden for at se hvalpene og forældrene. Vi blev bare mere positive også ved at se forholdene, de er i top. At få en hvalp hjem på 8 uger som ikke er rabies vaccineret, er en udfordring da man skal søge tilladelser i ministeriet for fødevarer, samt have en godkendelse fra en tysk embedsdyrlæge til transit gennem Tyskland. Tak til alle for den store hjælp der er givet og ydet i forbindelse med, at få alle papir og tilladelser på plads inden vi kunne hente Tonic hjem.
 
   
13. oktober 2010:
Så har vi været på elgjagt i Sverige. Desværre fik vi ikke skudt noget, men der er set gris, råvildt, kronhjort og elg, så der har været nok at se på. Jagtlykken var dog ikke med os i denne omgang, men det sociale med vores svenske venner ja det er hele turen værd.
Gin er træt efter at have drevet flere dage i træk, på alle drev, mens Juna ikke har fået lov til så meget, så helt tilfreds er hun ikke. Vi fik dog gået nogle ture og fik taget nogle nye billeder af tøserne.
 
26. september 2010:
Så kom dagen hvor eliteschweissprøven blev afholdt på Corselitze og begge piger var heldigt at være med på prøven. Gin gik 1000m/20timer spor, men kom aldrig i gang, endnu et 0 til listen. Juna blev stillet på 1000m/40timer spor og i øvrig det første konkurrence spor efter korsbånds operationen i april. Juna gå suverænt ind i kassen, finder anskudssted og så derudaf i flot stil, stille og roligt. efter små 330 m går vi på afledning og jeg formår ikke, at bruge min markering godt nok som i øvrigt stod i sårlejet!. Ingen af de 12 ekvipager fik præmieringer på dagen.
 
23. august 2010:
Så er ferien slut og sikke en afslutning. I går stod på præmiere for Gin og Tikka på 1000m/20timer vildtspor på Klosterheden. Ja vi kommer igen, for vi fik ikke set så meget af den smukke skov. Gin kom aldrig ud af kassen på 20 x 20m, selv om hun hurtigt anviste anskudsstedet. Det lykkedes os ikke at starte op og efter 15 min valgt dommeren at stoppe os. Jes og Tikka fik da 500m spor inden det også gik galt og prøven var så slut her for dem. Tak til alle for en rigtig hyggelig dag og et stort tillykke til alle de dygtige hundefører som udviste stort sporarbejde på dage.
 
08. august 2010:
Så er det hele faldet på plads med opdrætteren i udlandet og derfor får vi forhåbentlig en lille ny labrador tæve inden jul. Hvalpene forventes født midt i september, så nu må vi bare vente og se om der kommer tæver i dette kuld. Vi gælder os meget til en hvalp efter denne kombination.
Juna viser hurtigere fremdrift end ventet, så hun er tilmeldt schweiss prøve i år. For kun en mdr. siden skrev vi noget andet her på siden, men dyrlægen sagde hvorfor vente? Junas ben er klar, så nu er det kun om kondition og sporlysten er på plads og det må vi så prøve af.
 
21. juli 2010:
Så har vi været på Fyn på schweiss prøve med Gin. Vi var 28 hunde til start og det blev en lang og varm dag. Der var en rigtig god stemning og prøvedeltagerne hyggede sig i hinandens selskab. Tak til Beagle klubben for en god prøve. Jo Gin gik en meget flot 1. pr. hjem på 400m/20timer, helt efter bogen. Vores ven Lars og Frodo fik også deres velfortjente 1. pr. på 400m/20timer, herfra et stort tillykke til Jer og den velfortjente præmiering. 
 
07. juli 2010:
Juna nyder genoptræningen, selv om det er hårdt. Der trænes flittigt hver anden dag og hvile hver anden dag. Der er ved at komme muskler på bagbenet igen, men vi har besluttet, at al prøve aktivitet er indstillet for 2010 for Junas vedkommende. Juna vil komme lidt med på de små jagter i efteråret, men vil blive skånet mest muligt på de store jagter. Der trænes spor med dem begge og Gin viser nu den fremdrift vi har savnet, så hun vil blive stillet på prøve her i år. 
 
02.juni 2010:
Juna er startet på genoptræning med water warlker. Det er et hit og ingen problemer med at få hende ind i “tanken” Der kommer vand op nedefra og det skulle lige studeres med pjasken. Da båndet gik i gang, ja så måtte Juna jo gå og det gjorde hun så. Godbidderne lokker også lidt. Efter alt for kort tid var det slut og tanken blev tømt for vand. Juna kunne komme ud, blive tørret og fik lidt massage. Herefter lage hun sig ind i tanken igen og var klar til en tur til. Hun er en sej tøs der bare tager det hele oppefra og ned. Hun blev rost meget med status på benet og hendes gode sind, som gør det så let at arbejde med hende. Men da vi kom hjem, ja så var det godnat og putte på puden resten af aftnen, det er hård træning. 
 
30. maj 2010:
Hvad andet end et kæmpe tillykke kan vi sige til Halfdan’s Aviation/Tikka og Jes. Så kom den 1. pr. hjem på 400m/20 timer spor i Fussingø i dag.  Juna starter på water walker på tirsdag og det bliver spændende hvordan det kommer til at gå. Det går fremad, men det tager tid og vi er begyndt, at gå den samme tur om morgnen som vi gjorde før ulykken. Juna er træt herefter, men hun tror stadig hun er to år og hopper rundt som en sæk lopper – ups det er jo det vi ikke må! 
 
18. maj 2010:
Så sker der lidt med hundene. 
Halfdan’s Bombay/Frida har været på C-prøve og desværre inkasseret et 0, da der var to knald apporteringer, men hun arbejdede rigtig godt og vi glæder os til hun og Brian kommer igen. Dejligt at Frida er på fuld styrke igen efter den voldsomme ulykke, der tidligere på året havde sat hende ud af spildet. 
Halfdan’s Aviation/Tikka og Jes har som 2 danske hund opnået en meget flot 1. pr. på den Svensk schweisshundeklubs eliteschweissprøve. Prøven vil desværre ikke blive registeret i SKK, da den kun er forbeholdt for hunde, der er medlemmer af Svenske schweisshundeklub. Denne klub optager kun Bayersk vildtsporhund, Hannoveransk  vildtsporhund og Alpenländische dachbracke. Derfor vil prøverne ikke blive registeret. 
Halfdan’s Juniper Green/Gin og Charlotte tog med til Sverige og fik en godkendt anlægsprøve samt en 2. pr. på et åbentklasse spor. Gin gik af på et lige stræk på frisk afledningsfærd, så der er lidt at arbejde med.
Juna er blevet fotograferet og har fået grønt lys for start af water warking om en uge. Vi er desuden påbegyndt lidt længere gåture, så nu begynder det at lysne lidt. 

27.april 2010:
Flere små korte ture i området, er starten på en hård genoptræning for Juna. Hun har stadig svært ved ikke at hoppe som en sæk loppet og det er svært, at holde hende i ro. Men når vi går turene går hun fint på begge bagben, efter forholdene. Kontrolfotografering af operationen nærmer sig og vi er spændt på til at se om det virker efter hensigten. Hvis der bliver givet grønt lys, starter genoptræning på løbebånd i vand, under kontrolleret forhold på dyrehospitalet, med  fysioterapi. 
Halfdan’s Aviation og Jes har prøvet kræfter med 400m/20timer spor og det blev til en flot 3. pr.
Vi er så småt ved at få lidt tid og træner lidt spor med Gin og det nyder hun i fulde drag. Vi regner med at hun i løbet af 2010 skal på en 400m/20t hvis der er plads på en prøve, vi får se. 
 
19.april 2010:
Så kom det svenske vildtsporchampionat i hus til Halfdan’s Aviation/Tikka og Jes. Herfra et kæmpe tillykke og flot gået. Det er dejligt i har nået et af Jeres delmål og med den vilje i har, skal i nok nå det næste.
Juna skal have taget sting i dag, vi er spændt på hvad de siger, for Juna tror man bare kan det hele igen, så det er noget af en kamp at holde hende i ro. Hun går fint på bagbenet, så det er kun når hun har ligget længe, at hun halter når hun igen skal i gang. 
 
06.april 2010:
Juna er i dag blevet opereret for et sønderrevet korsbånd på venstre bagben. Skaden er sket i forbindelse med forcering af et vildthegn på 140 cm. Juna syntes man skulle hoppe over og så hang hun fat med bagbenet. Så nu venter en lang sej periode med masser af ro og efterfølgende genoptræning. Så DM i vildtspor er aflyst og en eventuel udtagelse til landsholdet til Nordisk mesterskab i vildtspor i Norge er også sat i bero. Hvordan det kommer til at gå, ja det kan kun fremtiden vise. Men vi har valgt at give det en chance selv om det kan gå begge veje. 
 
05. april 2010:
Så er Halfdan’s Aviation-Tikka og Jes hjemme fra Sverige igen. I alt gik de 5 spor i åben klasse, alle med præmieringer, superflot gået. Det  blev til 
1 x 3 pr. 2 x 2. pr og 2 x 1 pr, så der mangler . lige en 1. pr, før titlen som svensk vildtsporchampion er i hus. Det har været en god tur med masser af spor, teori samt karavane spor. Der var en god stemning og sjov samt hygge hos den danske delegation, der var en tur i det Svenske. 
 
01. april 2010:
Halfdan’s Bokma og Jannik har fået en flotte 1. pr i begynderklasse på C prøve i Nordsjælland den 14 marts. 
Halfdan’s Aviation og Jes er i Sverige og har lige meddelt, at de har bestået deres anlægsprøve på spor, 600m/5t. 
Vi ønsker Jer begge to et kæmpe tillykke og vi er så glade på Jeres vegne. I har virkelig arbejdet for de flotte resultater. 
Gin er ved at blive trænet op på spor og der er udfordringer. Ellers er der travlhed med klargøring og planlægning af tre sporprøver i den nærmest tid.
Herfra ønskes alle en god påske.
 
 
07. marts 2010:
Halfdans Aviation havde sin debut i udstillings ringen i dag, sammen med Halfdans Juniper Green. De er jo lige blevet to år og blev stillet i åben klasse. De fik begge meget fine kritikker og en Good begge to. Så vi fik det vi kom for og ja vi skal træne mere i det med, at stå i en ring med begge pigerne. 
Avation som i dagligdagen kaldes Tikka er desuden gået til “filmen” se CHP airpot på torsdag den 11. marts kl. 20.00 på TV2. Tikka vil her slå sine folder, sammen med sin tro følgesvend Jes som er  mågejæger. 
 
24.januar 2010:
Ja så bliver Gin kuldet 2 år i dag. 
Tillykke til alle hundene og hvalpekøberne, hvor er tiden dog bare gået stærk og der sker en masse i de forskellige hjem. Flere af hundene går spor, de er aktive jagthunde og får ros rundt omkring. Bombay har dog været uheldig, hun har været på eventyr alene og er blevet ramt af en knallert/bil, det vides ikke, men et korsbånd er revet i stykker og hun havde fået mange “tæsk” i alle sine muskler. Bombay er dog en sej tøs og er ved at komme sig helt.
 
12. januar 2010:
Så er et nyt år i gang og hvem ved hvad det gemmer. 
Vi håber alle vores læsere er kommet godt ind i 2010. 
Vi glæder os til kommende udfordringer og hyggeligt samvær med alle i hundeverden, så god vind til jer alle derude. 
 

 

Året i tekst og billeder 2016
Året i tekst og billeder 2015
Året i tekst og billeder 2014
Året i tekst og billeder 2013
Året i tekst og billeder 2012
Året i tekst og billeder2011
Året i tekst og billeder 2010
Året i tekst og billeder 2009
Året i tekst og billeder 2008
Året i tekst og billeder 2007
Året i tekst og billeder 2006
Året i tekst og billeder 2005
Året i tekst og billeder 2004