Året i tekst og billeder 2008.

14. december 2008:
Halfdan’s Aviation i dagligdagen kaldes hun “Tikka” og Jes har i dag bestået brugsprøven i Køge. Vi er stolte af Jer og et kæmpe tillykke herfra til jer.  Sidste søndag var vi på juleudstillingen i Næstved hallerne for, at modtage vores vildtspor rosette til Juna, for sine flotte resultater på vildtspor her i Danmark. Desværre kunne vi ikke udstille da vi skulle til en stor fødselsdag. Vi takke alle for de flotte ord og hyldesten vi fik omkring Juna og hendes resultater. Tak til alle jer, der gjorde denne formiddag til en oplevelse. Det er jo ikke hver dag man får en champion. 

Vi har lige set der er brugsprøve i slutningen af januar 2009, så nu må vi hellere gå i gang med træningen, så Gin kan komme af sted til denne prøve. Vi er så småt begyndt at planlægge 2009 og noget tyder på, at det bliver et meget spændende år med masser af udfordringer, både for hunde og mennesker her i huset. DRK har 50 års jubilæum og der er en masse spændende tiltag i gang. Vi forventer, at bakke op omkring så meget vi nu kan og har tid til.

23. november 2008:
Halfdan’s Bokma i dagligdagen kaldes hun “Chili” og Jannik, har lige taget brugsprøven i Hillerød i går. Vi er stolte af Jer og et kæmpe tillykke herfra til jer.    
 
22. november 2008:
Så kom den første sne og hundene nyder det.
Vi forsøger, at tage et par gode billeder, da vi vil give vores bidrag til den kommende stamtavlebog som udkommer for labrador i 2009. Der er deadline for indlevering, her den 3. december. 
Vi er dog ikke de bedste fotografer og hundene er ikke så godt trænet i at stå, nej de vil hellere lege i sneen.  

16. november 2008:
Så er løbetiderne overstået og tøserne er med i markerne igen. Vi har haft besøg af Chili og Ganga på jagten og der var leg og spilopper i dem, men jagten var også spændende. Hundene nyder at komme ud og arbejde og det får de lov til i denne tid, så der er ikke så meget tid til sportræning. 
 

 

 

 

 


Chili 15. nov. 2008

Ganga 15. nov. 2008

20. oktober 2008:
Gin var meldt til sporprøve, men vi kom desværre ikke med. Begge tøser er i løbetid så der er karantæne hvad de store jagt angår og det er de ikke tilfreds med. Vi har en lille andejagt hvor vi har været og her var de med begge to. Gin var for første gang med ude og det var svært, at sidde stille når gæs, krikænder, brunnakker og gråænderne er i luften dog lige ude for skudvidde.  Efteråret og vinteren skal bruges på jagt, sportræning og klargøring af brugsprøve på Gin.  .
 
28. September 2008:
Så har det været spor weekend. Vi var heldige ved lodtrækningen og deltog på årets eliteschweissprøve, der i år forgik på Corselitse på Falster. Vi var 12 ekvipager. Fem hunde fik en 1. pr. resten fik desværre 0 i dag. Juna fik en flot 1. pr. og der måtte kæmpes meget på sporet. Juna mente helt klart, al afledningsfærd skulle tjekkes og de to hare der sprang fra sporet skulle lige tjekkes efter også. Tillykke til Kim og Hemi med dagens bedste hund og til Pia som i dag, helt sikkert blev dansk vildtspor champion. Tak til alle for en hyggelig dag og rigtig god stemning ved stranden.
 
21. September 2008:
Så har weekenden stået i udstillingens tegn og hvilken weekend det blev. Endelig fik Juna VG og det var begge dage, så nu slipper hun for udstillinger, da hun ikke kan lide fremmed piller ved hende i hovedet. Tidligere er hun blevet dømt ned med rette, men her i weekenden fandt hun sig pænt i, at dommerne kikkede på hende. 
Basse føre sig frem og han charmer sig ind, så det blev til vinderplaceringer begge dage. Gin har haft en lidt blandet weekend men flotte kritikker og lige uden for placeringer, så vi er yderst tilfredse. Far kikkede lige forbi Køge i dag, så vi fik taget et par billede, men det var svært, at holde de to børn i ro. Rumle var jo som altid rolig og fandt sig i meget. 

 
08. september 2008:
Vi holdte hvalpetræf i slutningen af august, det var kun  Gange vi savnede. De seks andre søskende hyggede sig fint. Der var lydighedstræning med Gitte, som gav os noget at arbejde med og dummy skyderen var et sjovt indslag. Apporteringstræningen i halmrumperne var en udfordring for hvalpene, men det gik fint. Der er en fornøjelse, at se hvordan alle hvalpene har en stor arbejdsiver. 
Tak for en dejlig dag til alle hvalpekøberne, vi har virkelig hygget os og vi har nydt, at i har snakket så godt sammen på kryds og tværs. Vi glæder os til næste gang. Specielt tak til Gitte, som tilbragte dagen sammen med os.Kagen var kanon og sikke den var dekoreret til dagen, det sidste blev spist med stor glæde. Jagten er begyndt på gæs og ænder. Juna har været flittigt brugt og nyder at komme i gang igen. Men sivene har allerede sat deres præ på hendes øjne, men hun skyer ikke noget, men vil bare ud for at hente krikænder. 
Gin har været med, men bliver pænt i bilen, hun har dog fint hentet de ænder der er gemt til hende og har det fint med skyderiet omkring sig. 
 

19. august 2008:
Så er ferien slut og hverdagen begyndt igen. Det er atter tid til træning og nu begynder brugsprøvetræningen for alvor for Gin, så må vi se hvornår hun er klar til en brugsprøve. Ferien har stået på klargøring af udsætninger, modtagelse af fugle og hygge med masser af sjov ved vandet, når vejret var godt, så vi alle kunne komme en tur i baljen.
 
 
03. august 2008:
Så kom prøvedagen og jo Juna og Lars startede op med at gå 400m/20timer spor sammen for første gang på prøve. Det gik bare kanon flot, de gik fra start til slut uden forhindringer, dette resulterede i 1. pr samt titlen som dagens bedste hund på 400m/20timer spor. 
Udfordringerne var straks større for Tikka og Gin. De stod ikke distancerne i dag med al den friske færd der var, specielt fra dåvildtet.
Men de har jo tiden med sig. I dag har de prøvet, at være på prøve med alle de stress elementer der er i det, med venten, andre hunde, nervøse fører, mange fremmede mennesker med på sporet, ja de har lært meget i dag.
 
20. Juli 2008:
Træningen forsætter op imod sporprøven til august, det tegner ok, men man kan aldrig vide. Træningen med hvalpene forsætter, flere af hvalpene ser ud til at nyde sportræningen og samværet. 
Vi har været på skue i Vordingborg og sikke en hyggelig dag. Tikka have debut i ringen sammen med Gin og bror Basse. Juna var med og viste sine børn hvordan man skal vise sig fra den bedste side i en ring. Tak for en hyggelig dag i det sydsjællandske med regn, sol, kaffe og kage.
 
 
06. Juli 2008:
Tiden flyver og det er svært at følge med i bukkejagten, hvor vi er af sted så meget som muligt og der er kørt mange km siden den 16. maj. 
Tikka er nu med Jes på arbejdet dagligt som birdcontroler i CHP. Sportræningen går helt fint og nu er udfordringerne nye spor lagt af andre end far! 
Ganga har været med i skoven og gået sit første spor, hun viser samme evner som sine søskende og vi har aftalt flere ture i skoven til spor og lydighedstræning. 
Gin og Juna har været på skue og hvilken dag, det gik bare over alt forventning. Se under resultater
 
08. juni 2008:
Så har Jes og Halfdan’s Aviation været i ilden på d-dag i Sydsjælland. Det gik rigtigt godt og herfra et stort tillykke med debuten. Vi har tilmeldt skue og begynder nu sportræningen for alvor, vi skulle jo gerne være klar til en prøve til august, men nu må vi se. Nu gælder det om at få Juna og hendes vægt ned, samt få hende i bedre kondition. Hun har haft svært ved at smide de sidste kilo, så nu må vi tage de håre metoder i brug, så vi igen kan få hende slank.  
 
02. juni 2008:
En ubeskrivelig weekend hvor en drøm er gået i opfyldelse. Med Juna i løbetid, tog vi med nogen mistro til hendes sporevner i løbetid til Norge, da prøverne var ansøgt og i hus inden løbetiden startede. Det blev til to flotte 1. Pr. Så titlerne Norsk sporchampion og Nordisk sporchampion kom i hus, som den 3. i Danmark. Dog går vi efter et fuldt championat i Norge, så vi mangler en prøve til 1. pr, men der var ikke flere dage til rådighed denne gang. Vi regner med en tur næste år med  Juna, Gin og måske Tikka som allerede viser kanon spor evner.
 
 
25. maj 2008:
Så er bukkejagten kommet i gang og vi har holdt ferie hele ugen og været i skoven. Hundene har nyt det i fulde drag og Gin har virkelig fået mulighed for at kikke på bukke, blod og gået nogle spor. Juna er gået i løbetid og hun vil virkelig gerne arbejde, men da vi var på sporprøve i dag i Palsgård, ville hun ud af stifinderfod. Det lykkedes os ikke at komme på ret køl igen, så vi måtte indbringe et nul! Det er hvad der sker, vi må bare op på hesten igen og forsøge igen   
 
13. maj 2008:
Så har Gin været på svømme dybt vand hun fik det leget ind med mor Juna. Hun nærmest ikke opdagende det og da det skete var hun bare stolt. Gin har hentet sin første vandapportering og kommer meget flot hjem med den, inden hun skal ryste sig, det er bare så flot.  Sportræningen starter for alvor op nu og Gin er begyndt at vise interesse for det, specielt efter vi er begyndt at bruge en lunge og kalvelever. Tikka er i fuld gang og det går bare derudaf nu. Så nu er vi oppe på at tre af hvalpene skal gå spor, da Frida også har meldt sig på banen til at træne spor med os. Basse og Chili har også vist evnen med virkelig at bruge næsen og have koncentration, så det er virkelig spændende at følge hvalpene. 

Hvalpemotivation er sammen med søster Chili er også en sjov leg med masser af andre hvalpe. Men det er nu bedst at kunne lave unoder og en muddermaske er ikke af vejen, det er jo sundt for pelsen siger de eller! 

 

03. maj 2008:
Basse kikkede ned på jagten med far som næsten ikke havde fået sinde arme ned, efter det flotte resultat på skuet 01. maj. Basse og Gin hyggede sig og de rottede sig sammen og lavede nummer med mor. Mor Juna er god til at lære de små unoder, så de have da lige været en tur omme bag ved hytten hvor åen lå og ja i kan gætte hvordan resultatet blev? Men vi kan da se hvor der skal gøres rent!  
 
02. maj 2008:
Tikka kom på besøg på jagten og jo hun og Gin hyggede sig hele eftermiddagen. Vi havde lagt et par spor til hvalpene, men det gik ikke helt som vi gerne ville. Men øvelse gør mester, så det skal nok komme. Junas spor gik hun bare over stok og sten og det var en udfordring for Lars, da det var første gang det var ham der gik med linen. Lars er blevet bidt af spor så nu må vi se hvad de to kan drive den til sammen, når de begynder at gå prøver.  
 
01. maj 2008:
Så blev det første gang hvalpene kom i ilden og sikke en debut de fik. 
Basse kom med os på udstilling og han tog det bare helt roligt. Han charmede sig ind og kunne bare det der med at stå i en ring. 
Han fik SL og blev 4. vinder i babyklassen for hanner. Hans søstre Gin tog det også pænt, men der var meget krudt i hende og hun fik en SL i babyhvalpeklassen tæver. Hvad mere kan man forlange? intet en dejlig dag med regnvejr og ophold indimellem,  men det tog de med ophøret ro de to.
 
02. maj 2008:
Tikka kom på besøg på jagten og jo hun og Gin hyggede sig hele eftermiddagen. Vi havde lagt et par spor til hvalpene, men det gik ikke helt som vi gerne ville. Men øvelse gør mester, så det skal nok komme. Junas spor gik hun bare over stok og sten og det var en udfordring for Lars, da det var første gang det var ham der gik med linen. Lars er blevet bidt af spor så nu må vi se hvad de to kan drive den til sammen, når de begynder at gå prøver.
20. april 2008:
Så var vi på årets første vildtsporprøve 
1000m/20 timer, på Gisselfeld og sikke en dag. Juna fik sin 1. pr og blev dagens bedste hund. 
Det betød at Juna og Charlotte blev de første i Danmark, der er fuldcertificeret DKVSCH
(Dansk vildtspor champion) 

Jes og Tikka var med, så vi fik nogle hyggelige timer sammen. 

Der blev givet følgende præmieringer på dagen:
1 x 1. pr.
1 x 2. pr. og 
10 x 0 pr.

Der var 4 hunde der stillede til ung hundemesterskabet, men desværre gik ingen af dem til pr. Men de kæmpede en meget brav kamp. 
Tak til alle for en hyggelig dag i det grønne, det er som altid en fornøjelse.

 

 
15.april 2008:
Vi får dejlige tilbagemeldinger fra hvalpene de trives med deres nye familier og ter sig som hundehvalpe skal.

De er frække, nysgerrige og meget ivrige for at lære og behage. Vi har fået disse dejlige billeder af hvalpene. Tikka passer på fars sok, hun har sin egen hjemmeside www.maagejaeger.dk

 

 
Emma er i fuld gang med apportering og stortrives på Fyn, hun har det som blommen i et æg.

 

 
Frida er vild med vand og benytter enhver chance for at få våde poter. 

 

 
Chili er blevet bedste venner med Chico, bare hun ikke bider ham i øerne, for så bliver han lidt gnaven. Men han er en perfekt legekammerat og de nyder hinandens selskab.

 

 
31. marts 2008:
Så er det blevet lidt bedre vejr og hundene har været ude at gå spor. Juna nyder at komme i gang igen, mens Gin ikke finder det rigtigt interessant endnu, men det skal nok komme. Vi var på jagten i weekenden og der kom “Basse” og han for straks over til mor og kikkede i mælkebaren, men den er så godt som tom og han fik en pæn henvisning om, at det er han blevet for stor til. Basse måtte nøjes med at banke og lege med sin søster resten af dagen. Vi er startet med lidt apportering og det er fedt, dog mangler vi et godt greb, men det skal nok komme.  
 
25. marts 2008
Vi har fået dette dejlige billede af  Halfdans Right, fra fam. Olsen. Right kaldes i hverdagen Ganga. 

 

 

 

 
24. marts 2008:
Som tiden dog går og påsken er slut. Dagbogen startes op igen, da vores første kuld er fløjet fra reden skærtorsdag. Kuldets dagbog kan ses under vores opdræt. De første tilbagemeldinger fra hvalpekøberne er dog meget positive. Juna havde 4 års fødselsdag i går og der var hygge. Juna er på hård diæt, da vi er ved at tage nogle kilo af hende, så hun igen kan komme i form til den kommende sæson med sporprøver, som tegner meget interessant. Gin skal også snart i gang, men vejret er ikke det bedste, for en lille hund som helst vil putte hos mor. 
 
13. februar 2008:
Så er alle hvalpe solgt og alle de kommende familier har været på besøg. Hvalpekøberne kommer på  hvalpebesøg, snak og hygge søndag eftermiddag i det omfang de kan, så der er fuld hus, men alle hygger sig og det er en fornøjelse at have jer alle her. Juna tager det hele med stil, hun er en utrolig god mor, der holder et vågent øje. Alle kan få lov at kikke, røre og kæle al det de har lyst til. Hvalpene har fået klippet negle det tog de med ro.   
 
04. februar 2008:
Så blev hvalpene store nok til at få deres hvalpe halsbånd på. De har alle fået et på, så de alle vil være fortrolig med halsbånd, den dag de skal flytte hjemmefra. De fleste hvalpe er solgt og de skal alle ud til aktive familier, som vi er sikre på vil give dem et godt hundeliv. Hvalpene har nu mere end fordoblet deres vægt og de har rundet 1 kg alle sammen. Der er en gul tæve til salg, resten er afsat.  
 
25. januar 2008:
Så kom de 9 hvalpe til verden, det blev til:
 Den 24. jan. 2008

kl. 20.20 sort tæve, 423 g
kl. 20.43 sort tæve, 402 g
kl. 22.50 sort tæve, 385 g, desværre dødfødt

kl. 23.00 gul tæve, 437 g

Den 25. jan. 2008

kl. 00.40 gul tæve, 414 g
kl. 01.35, gul tæve, 440 g desværre dødfødt

kl. 02.35, sort tæve, 400 g ,ved kejsersnit

kl. 02.37, sort HAN, 460 g, ved kejsersnit

kl. 02.39, sort tæve, 410 g, ved kejsersnit.

Juna havde ikke flere kræfter og veerne var stoppet, derfor besluttede vi for kejsersnit, da der også var en del efterbyrder der ikke var kommet ud. Så man må sige det er et pigekuld, 6 piger og 1 dreng, som nu ligger og hygger sig med deres mor, som er træt, men tager sig rigtigt godt af hvalpene.
 

 


06. Januar 2008:
Så er vi i fuld gang med det nye år. Juna er blevet godt tyk og hun er skal en tur til dyrlægen i næste uge, for nu er det tid til ormekur. Fødekassen er bygget, men den har ikke den store interesse fra Junas side lige nu, kun når vi skal søge godbidder. Den første sne er kommet og selv om man er drægtig, så bliver man kåd og vil gerne lege med, når der er sneboldkamp i nabolaget. Juna nyder turen i skoven uanset om det er jagt eller bare en foderrunde, bare man er med og får lov at snuse lidt rundt i den megen færd der er i skoven.
 

Året i tekst og billeder 2016
Året i tekst og billeder 2015
Året i tekst og billeder 2014
Året i tekst og billeder 2013
Året i tekst og billeder 2012
Året i tekst og billeder2011
Året i tekst og billeder 2010
Året i tekst og billeder 2009
Året i tekst og billeder 2008
Året i tekst og billeder 2007
Året i tekst og billeder 2006
Året i tekst og billeder 2005
Året i tekst og billeder 2004