Året i tekst og billeder 2006.

23. December. 2006:
Så blev det jul igen og et år går på hæl. Vi har i år fået et championat i hus i form af SVCH med Juna. En drøm gik i opfyldelse efter mange timers træning. Vi drømmer videre og går efter den danske titel næste år. Hvad 2007 må bringe ved kun tiden. Tak for et dejligt år med masser af glade hundefolk, uanset hvor man har været har der været en dejlig stemning. Bliv ved med det for det er jo vores fritid. 
Herfra en glædelig jul samt et lykkebringende nytår til alle. 
 
 
19. November. 2006:
Sporprøven i Frederikshåb plantage havde frafald, så vi kom med. Der var ni hunde til start. Juna går et perfekt spor, men desværre kun sølle 50 m fra skinnet trækker hun af på frisk færd, så vi får tab. Men det blev til en meget flot 2. pr. i Championatklassens 1000 m / 20 t spor i DRK regi. Der var følgende resultater:
1 x 1. pr. 1 x 2. pr. 1 x 3. pr og 6 x 0. Pr.
Tak til alle for en hyggelig dag i det Jyske, det var en fornøjelse at være sammen med så mange glade sporinteresseret mennesker.
 
Billede ovenfor er taget af www.hundefotografen.dk
31. oktober. 2006:
Juna har været en tur med på Knuthenborg på fasanjagt, det var en meget stor udfordring. Juna fik ikke lov at gå løs, for så ville hun tage jagten i egen pote, for der var rigtig mange fugle. Juna sad helt oppe på tåspidserne og hendes ansigtsudtryk sagde, slip mig nu løs, så skal jeg nok løbe derud og hjælpe de andre hunde. Jo hun fik lov at hente sin del og fik hilst på sin storebror Ivanhoe som er 8 mdr. ældre end hende. 
 
 
18. oktober. 2006:
Ja så kom beskeden! vi er ikke blandt de heldige til sporprøven i november og ej heller, som en af de tre reserver der er udtaget. Så prøverne er slut for vores vedkommende i år. Der var 16 tilmeldinger til 6 spor, så vi kommer igen næste år. Knæk og bræk til de heldige! Juna nyder jagterne, men er stærkt generet af brændenælderne, brombærtorne samt siv. Men hun går gennem ild og vand. Juna er blevet “moster” til 8 pragtfulde hvalpe, kik ind på kennel Helomia, klik her.
 
 
10. Oktober. 2006:
Sportræningen er trappet lidt ned, men Juna er igen i hopla når sporlinen tages frem. Den næste spor prøve er i november, hvis der er plads og vi er heldige i lodtrækningen. 
Det milde efterår har givet en perfekt start på jagten, hvor Arne og Juna nyder hinandens selskab.   
 
24. September. 2006:
Eliteschweissprøven 2006 var i år henlagt til Grib skov. Det var debut for vores ekvipage og sikken en oplevelse. vi kom ca. 500 m ud af sporet og mistede her kontakten til sporet ved krydsning af en skovvej, så desværre måtte vi igen indkassere et 0 i pr. Men en god kritik som vi kan bruge i det videre arbejde samt en flot kritik af hundens arbejde. Det er jo en førefejl som gjorde udfaldet på det tidspunkt på sporet. 
24 ekvipager var til start og det blev til 
1 x 1. pr. 
1 x 2. pr, samt 
22 x 0 pr. 
Tillykke til Karsten og hans labrador Oban med det flotte resultat.
 
03. September 2006:
Der var afbud så vi var heldige at komme på sporprøve i dag. Men resultatet er ikke at skrive hjem om! Vi kom fint ud af kassen og så gik Juna af, der blev meldt tab. Sporet findes og følges til første knæk og her mister Juna lysten til at gå spor for i dag, en mærkelig fornemmelse, det var som om hun aldrig havde gået spor før. Det er det første 0 Juna har fået på en sporprøve. 
Der var 3 ekvipager på 1000m/20 timer spor alle fik 0. Desuden var der 6 ekvipager på 400m/20 timer spor, alle fik 0. Ja træerne vokser jo ikke ind i himlen, så vi må bare på den igen.
 
25.August.2006:
Juna er tilmeldt sporprøve den 3. september, men prøven var overtegnet, så vi er på venteliste, da vi ikke var heldige ved lodtrækningen. Men der trænes stadig spor, da Vi også er tilmeldt et par andre prøver. De prøver der skal prøves kræfter med nu, er 1000 m/20 timer. Der trænes to spor om ugen og herudover er det konditionstræning. Juna nyder at være med i skoven på svampejagt, dog er det lidt kedeligt, at blive sat af mens vi andre fylder kurven, men det er jo god træning i ro på post.
 
 
30.Juli. 2006:
Juna er gennem den sidste måned fedet op til udstillingen i Brøndby. I dag var vi så af sted, der var 3366 hunde fordelt på 233 racer, så der var nok at hilse og se på. Det var tilmeldt 62 labrador retriever og de blev alle dømt af dommer Lillian Jonsson fra Sverige. Juna blev stillet i åben klasse tæver og fik en fin 2 pr. Jo det er stadig verdens bedste hund der er kommet med hjem og nu går vi i træningslejer til de kommende sporprøver.   
 
29.Juni.2006:
Så er ferien slut og det var en fantastisk ferie i de svenske skove. Juna er så småt startet sportræningen op igen, for at være klar til udfordringerne her i de danske skove. En bade tur i varmen er ikke at kimse af og Juna benytter enhver lejlighed til en dukkert. Der vil også blive tid til lidt bukkejagt her i slutningen af sæsonen.  
 
24. Maj. 2006:

Hurra, for en oplevelse i Sverige.

Juna er blevet SVCH på bare fem dage, hos fem forskellige dommere. Juna gik seks spor ialt:
– 1 spor i anlægs klassen, godkendt med HP
– 5 spor i åben klasse alle med 1. pr og 3 x HP.

Ja vi havde jo kun behøvet 3 prøver i åben klasse, men vi havde aftalt to spor ekstra hvis noget skulle gå galt. Hvad kan man sige?
læs om turen Her! 
 

 
15.Maj. 2006:
Juna nyder lige en stille stund i mælkebøtterne. Hun havde lige fundet en solplet i det gule flor.
Bukkejagten går ind i morgen og så bliver der rig mulighed for at samle blod, til de kommende træningsspor. Juna trænes kun på okseblod, men det sidste spor inden en prøve er vildtblod, for lige at sætte ekstra skub i hende. De spor der er gået på det sidste har været hårdt pga. massiv polen, som har været yderst generende for både hund og føre.   
 
24.April.2006:
Juna er udfordret på et 1200m/43 timer gammelt trænings spor, med 8 knæk. sporet var lagt med 2½ dl okseblod i regnvejr. Sporet var svært, men Juna gennemførte det utroligt flot. Nu venter vi  på, at det skal blive tid til de næste sporprøver. 

Desværre blev Juna 30 dage for gammel til at deltage i det første officielle UHM06 i vildtspor for retrieverne. Dette spor er 1000m/20 timer gammel, så vi have jo været klar. Prøven blev afhold i går søndag 23. april.  
 
15.April.2006:
Så har Juna fået en meget flot 1. pr. på 
400 m /3 timer schweiss prøve, i Frederiksborg statsskovdistrikt i Grib skov. Dommer var Bo Christensen.
Der var 14 hunde til start og Præmieringerne blev: 
8 x 1. pr.
2 x 2. pr.
0 x 3. pr.
4 x 0  pr.
Et stort tillykke til Annette Würtzen med weimaraner Bellis der blev dagens bedste ekvipage.
 
12.April.2006:
Nabolagets småfugle er glade for Juna, da hun fæller helt vildt. Vi strigler hende flere gange om dagen og den løse pels sættes fast i plankeværket. Småfuglene henter det lige så hurtigt som det kommer op. De små fugleunger skal nok komme til at ligge lunt og godt. 
Apporterings træningen er startet og Juna nyder igen at skulle have nye udfordringer, hun er lærevillig og vil gerne behage en så meget som muligt. stopfløjten lystre hun fint på tråds af, at det ikke er trænet meget igennem vinteren.
 
 
02.April.2006:
Juna var på udstilling i forbindelse med afholdelse af race weekend for labrador retriever under DRK. Juna fik en 2. pr. i Brugshundeklassen. Dommer var Tina Hartman fra Slovenien og udstillingen foregik i Græsted. Vi fik en hyggelig snak med gamle som nye bekendt inde for hundeverden. Jo man bliver jo lidt træt, når man skal se godt ud for så mange.  

 

 
24.Marts.2006:
Ja så er der gået et år mere og Juna har 2. års fødselsdag i dag. Der bliver flittigt trænet i spor og Juna tegner til at få et godt sporprøve år. Hun arbejder stabilt og sporfast selv om fasanerne løber lige over sporet foran næsen på hende.
Juna har lært at gø på kommando, når der bliver spurgt om “hvad siger fars hund” – “VOV” er svaret. Sikke nogen venner man har, som i løbet af ti minutter kan lære ens hund de unoder. 
Vi ønsker Juno, Jolo, Jasco, Joker og Junni fra Helomia’s J-kuld et stort tillykke med fødselsdagen. 
 
 
11.Marts 2006:
Så er lydighedstræningen startet, hundene havde lige lidt svært ved at holde koncentrationen. Gensynet af legekammeraterne var stor og at der yderligger lå ca. 5 cm sne gjorde det ikke lettere, at holderes deres koncentration. Juan er nu tilmeldt udstilling og sporprøver så det bliver et spændende forår med mange aktiviteter.   
 
03.Febuar 2006:
Juna er valgt til månedens hund  på 
Dansk labrador kennelers hjemmeside.Tak for valget Marlene, det blev vi rigtige glade for. Lydighedstræningen er ved at starte op igen og Juna vil blive trænet op til en klasse II prøve. 
Schweiss arbejdet er en helt naturlig del af vores dagligdag, så da der nu er kommet datoer til nogle sporprøver, er vi begyndt planlægningen af træningen op til disse prøver. Juna vil blive ført på 1000m/20timers prøver i løbet af dette år.  
 
28.Januar 2006:
Hvad laver du dernede syntes Juna at spørge, da man falder lige så lang man er på den glatte overflade. Vi gik efter et godt billede af et spring råvildt, der havde søgt ud på marken for at få lidt at spise. For at hjælpe vildtet har man flere steder, skrabet sneen væk, så vildtet kan komme ned til det grønne.  
 
12.Januar 2006:
Ja så er vi godt i gang med år 2006. Vi ønsker alle vores læsere og hundevenner et rigtigt godt nytår og på gensyn her i 2006. 
Hvem ved, måske vi mødes ude i landet for vi regner med at Juna vil blive ført på div. prøver. 
Vi er så småt begyndt at kikke på hanhund, for måske vil juna blive parret i slutningen af 2006.   
 

Året i tekst og billeder 2016
Året i tekst og billeder 2015
Året i tekst og billeder 2014
Året i tekst og billeder 2013
Året i tekst og billeder 2012
Året i tekst og billeder2011
Året i tekst og billeder 2010
Året i tekst og billeder 2009
Året i tekst og billeder 2008
Året i tekst og billeder 2007
Året i tekst og billeder 2006
Året i tekst og billeder 2005
Året i tekst og billeder 2004