Året i tekst og billeder 2005.

26. december. 2005.
Så blev det tid til lidt hyggejagt, på snepper og fasaner, Juna gik fint i sit søg og nyder hun er alene om arbejdet. Midt i søget står Juna pludselig stand! dog mangler poten at blive løftet op, men tydeligt markerer hun fuglen. Fuglen stilles indtil vi kommer op til hende og kan lade hende løfte fuglen til skud. Oplevelse gentager sig indtil flere gange i løbet af dagen, det blev sjovere og sjovere, da det går op for os, at hun virkelig tager stand og det ikke kun er en enkelt gangs oplevelse. 
 
 
24. december. 2005.
Ja så blev det jul igen. Det har været en meget travl tid for jeg og min familie har levet i flytterod de sidste 1½ mdr.  Jo vi har fundet et dejligt sted at bo, med masser af plads og en dejlig stor have til. Jeg har dog valgt at passe på gaverne her i dag, for de mennesker kan ikke finde det hele i flyttekasserne, så man kunne jo risikere ikke at få sin gave der lugter af hundeguffer i aften! Glædelig jul til alle.

 

 
18. december. 2005.
Så er der jagt igen og fasanerne bliver flittigt hentet, selv om mor råber højt, for det var vist ikke min, men man er jo ung! og det kniber med hørelsen for der er kommet “sne” i dem. Man skal bare ikke få øjenkontakt for man ved jo man ikke må, men man har jo ligget stille så længe, så man mener man har ret til lidt svinggerninger!

Ænderne har holdt hullerne fri for is, så vi tager også lige en tur i vandet (koldt nej, man har vel dobbeltpels) men det var nu dejligt at blive frotteret bagefter og få sit dækken på og ind i en varm bil.
 
12. december 2005.
Så er trædepuden ved at være ok igen, så juna har fået lov til at komme med på jagt igen. Det blev dog kun til et par såter, da der ikke skal meget til inden det bløder, fra poten. Juna nyder dog igen, at få lov at løbe og bruge noget af al den energi der er oparbejdet i stille perioden.   
 
20. november 2005.
Så er jagten indstillet for Junas vedkommende. En knust flaske satte en stopper for hende, den store trædepude og lidt op af benet blev skåret godt op, så nu er hun syet og en kraftig forbinding på højre forben er lagt. Juna får først taget stingene om en uges tid og så skal der lige gå yderligere 7 dage før hun kommer i gang igen. Juna må nøjes med en kort lufte tur omkring hytten, mens de andre går på jagt og det er man ikke helt tilfreds med.   
 
07. november 2005.
Så er jagt sæsonen i fuld gang og Juna nyder at få lov at arbejde. Der arbejdes så “blodet” flyder fra de ridser og skrammer der kommer fra de skarpe siv og brombærkrat. Brændenælderne brænder stadig meget på poterne, så der slikkes og pusles i de dage hvor der ikke er jagt. Juna er nu slank og det ses tydeligt når hun har apporteret fra vand som er en af hendes store interesser.   

      

 
16. oktober 2005.
Stingene er for længst taget og pelsen er så småt ved at vokse ud igen på Juna. Lydighedstræningen er slut og jagten har så småt taget over. Juna nyder jagterne og er hele tiden meget opmærksom på at være der hvor det sker. 

 

 

 
25. september 2005.
I dag Søndag har vi været på officiel lydigheds- prøve og stillede op i klasse 1 for første gang. Vi måtte en tur omkring dyrlægen og få en erklæring på Junas øre, da der stadig er sting i.
Det blev til en flot 1. PR. og 3. vinder på dagen, så nu kan Juna pynte sig med titlen LP1.
to af Juna’s hunde venner var oppe i går og fik begge flotte 1. pr og placeringer blande de fire bedste. Et stort tillykke til eng. springer spaniel “Carlos”  som blev 4. vinder og Australian shepherd “Kenzo” der blev 3. vinder. 
 
 
19. september 2005.
Ja så fik Juna sin første kedelige oplevelse med en agrasiv hund. Vi gik og trænede lydighed og pludselig var hun der (en bladning af rottweiler, og staffordshire bull terrier) Juna lage sig, under-  kastede sig og lå på ryggen, hun ville gerne hilse, men det ville “Kitta” som hun heder ikke. Hun bed sig fast i hovedet på Juna, som dog var meget hurtig til bens og for væk inden det gik rigtigt galt. Det blev til to huller efter hjørnetænderne. Der er lagt dræn ind to steder og syet fire sting, som først fjernes mandag den 26. september. Øv en oplevelse vi aldrig håber at opleve igen.
 
07. september 2005.
Så er jagten gået ind på duerne. Juna er med på jagt men syntes ikke lige helt det er så spændende, hvis der går for lang tid imellem duerne kommer. Man kan lige frem se hun sige, skal vi ikke snart finde på noget andet. Vi er begyndt på lydighedstræningen og man kan se hundene kender hinanden og er glade for at komme i gang igen.  
 
28. august 2005.
Kornet er høstet og markerne ligger som stub. Haren er tydelig i det åbne land og Juna nyder, at få lov til at strække ud og prøver at løbe harerne op. Hjemkaldet fløjtes får hende dog på andre tanker og hun vender hurtigt retur til fod. Hjemme venter en belønning, en dejlig godbid og masser af ros! 
Juna starter lydighedstræning op i næste uge og vi vil nu målrettet træne mod en LP1 prøve, så må vi se om vi kan kombinerer det med jagtsæsonen.  
 
07. august 2005.
Yes-Yes vi gjorde det!

kun 16 mdr. gammel bestod vi 400m/20timer spor med en flot 1. pr. på Schweisshundeudvalget’s prøve ved Sorø Akademi, i dag den 7 august. Dommer Jørgen Lang sagde ved kritikken, en meget sporfast hund, der ikke vil give op, den viser en utrolig vilje og løser opgaven meget flot. Juna kan ikke blive dagens bedste hund, da hun efter kun 5 m ned af tilbagegangen vender rundt og går af det rigtige spor, hvorimod at dagens bedste går helt ned  og udreder tilbagegangen uden indblanding. Juna var sidste hund til afprøvningen da hun er i løbetid, men det havde ingen betydning.

Herfra et meget stort tillykke til Stig Jensen og Labrador Sif, der blev dagens bedste ekvipage. 

Præmieringerne blev følgende:
4 x 1. pr.
1 x 2. pr.
3 x 3. pr.
6 x 0  pr.

 

 
22. Juli 2005.
Juna har badet ved hver en lejlighed i denne varme. Det har betydet, at hun er kommet med en and som ikke kunne flyve. Anden var ved at skifte svingfjer og da anden ingen skade lidt ud over, at Juna havde haft den i munden, blev den genudsat i søen. 
Det årlige tjek med Sverige vaccinationer hos dyrlægen er lige overstået med ros. Juna må dog gerne tage lidt på, men det er jo svært når man er så aktiv. Det skal nok komme med alderen og hvorfor slæbe rundt på for mange kilo når man kun er en unghund.  
 
14. Juli 2005.
Træning af spor er optimeret for lige nu kan grænserne afprøves, når det er så varmt. Sporene er mindst 20 timer gamle og der trænes i de varmeste timer. 
Det er meget hårdt for både hund og fører, men også meget lærerigt og givende for begge.
Juna har fundet ud af at tømme vandskålen, for efterfølgende at tigge om en refill, men helst i form af godbidder!!   
 
02. Juli 2005.
Sommeren er over os, så der er lidt stille på hundesiden. Men der trænes ivrigt i spor og lydigheden er aldrig lagt på hylden. Vandet er varmt og så snart man nærmer sig noget der ligner vand, så vågner Juna op og vil i den retning. Men der er altid plads til hygge på puden og herfra kan man holde øje med alt hvad der sker oppe foran i haven. 

 

 
19. Juni 2005.
Så blev der lige tid til en tur i frøgræsmarken. Det er en udfordring, for græsset er blevet så højt, at man ikke kan finde sprøjtesporene. Men Juna nyder det, for det betyder stor frihed og mange springture rundt i det levende bølgehav af græs.   
 
11. Juni 2005.
Som afslutning på vores lange træningsforløb på grundskolen i Ballerup jagtforening, deltog vi i den åbne apporteringsprøve. Vi bestod med 26 á 30 mulige point. Så kom udfordringen i den udvidet apporteringsprøve, det var en meget stor mundfuld for Juna, men vi bestod med 32 á 50 mulige point og inde for tidsgrænsen. Der var flere andre som ikke klarede nåleøjet, selv af de “gamle” rutineret hunde, så vi er meget  tilfredse. Nu gælder det igen lydighed samt sportræning hen over sommeren.
 
 
28. maj 2005.
Bukkejagten er i fuld gang. En buk er nedlagt og skal fotograferes, men Juna mener helt klart hun skal passe på den, for den er lagt på hendes stub. I øvrigt er der taget et billede for nøjagtig et år siden (se under 2004) på samme stub i en lignende situation.  Juna nyder dagene i skoven, her kan man ligge i solen og stege eller trække sig tilbage til en slapper på stubben. 

 

 
20. Maj 2005.
Så kom de flotte resultater af fotograferingen. 
HD: A og AA: 0 Juna har gået overnatningssspor her til morgen. 300 m / 18 t spor, ingen svinger i valsen, bare derudaf med stor sikkerhed. 

 

 
19. Maj 2005.
Så har Juna været på sit første rigtige schweiss spor!  vores jagtnabo skød en buk 16. maj kort efter solopgang. Bukken løb over skel til os og forendte synligt i marken. Efter 3 timer kontaktede de os og fortalte om episoden samt at bukken stadig ikke var hentet. Juna fik hermed en oplagt chance for at gå et rigtigt spor. Sammen med fem jæger der var interesseret i Junas opgave gik vi sporet perfekt, bukken lå forendt ca. 150 m fra anskudsstedet.   
 
 
13. Maj 2005.
Så har der været sammenkomst og oprydning i skoven. 
Hundene hyggede sig sammen, selv om de ikke skulle på jagt. 
Lydighedstræningen er ved at være slut, næste gang skal vi som hold være figuranter for en træner, der skal op til sin afsluttende prøve. Vi vil gå videre med træningen og snart er Juna klar til en prøve i LP1.
Juna slapper af inden bukkejagten. Vi regner med, at få samlet schweiss til den videre træning som er i fuld gang.  
 
17. Apr.2005.
Søndagen stod igen i schweissens tegn. 
I dag var vi til 400m/3 timer spor prøve i Retrieverklubbens regi Det forgik i Jærgersborg hegn, der var 10 hunde til start.
Dommer på hold I, var Kim Myling-Petersen og 
Dommer på hold II, var Niels Christoffersen.  Juna gik igen som en drøm, så igen en meget flot 1. pr.

som Niels sagde ved den mundtlige kritik. En hund der er meget sporfast, forlader ikke sporet, markerer alt på sin vej meget flot. Sporet er gået på fem min., uden at man på noget tidspunkt skal løbe efter hende. 

Grunden til hun ikke bliver dagens bedste er, at vinderen får mulighed for, at lave en meget flot verharrer (vil sige hunden står i stram rem stille og viser den er på sporet). Så herfra et stort tillykke til labrador retriever Staver og fører René Larsen. 

Præmieringerne blev følgende:
5 x 1. pr.
2 x 2. pr.
3 x 0  pr.

 

 

16.Apr. 2005.
Så var vi til schweissprøve 400m/3timer spor i 
5-klub regi i Frederiksborg statsskovdistrikt, 
Maarum skovpart. Der var 11 hunde til start. Dommer var Ib B Larsen og Stig Jensen. Juna gik som en drøm ingen slinger i valsen, så det blev til en meget flot 1. pr. 
Derudover blev Juna prøvens bedste hund med pokal! Så vi er meget stolte af hende. 

(klub 5 er en sammenslutning af racerne vizsla, weimaraner, gammel dansk hønsehund, drentsche patrijshond og langhårsklubberne) 
Vi siger tak for dejligt samvær, det var en dejlig dag med 5 x 1.pr. 
3 x 2.pr.
1 x 3 pr.
2 x 0 pr.  

 


 
10.Apr. 2005.
Juna blev klar til C-prøve i Teglstrup hegn.
I begynderklassen var der 33 hunde, i åben klasse 25 hunde og i vinderklassen var der 21 startende hunde. 
Vi var oppe i begynderklassen som nr. 27. Juna startede flot, men et dårligt greb på en fasan som så blev “kastet” op for at bedre det, resulterede i et hul på fasanen. Så desværre blev det et stort 0 ved den første prøve.
Geggo gik til gengæld rigtig godt og fik en flot 1. pr. så et stort tillykke til Geggo
01. Apr. 2005.
Så kom foråret endelig og isen er ved at være væk, så vi kan træne lidt vandarbejde. 
Nej det satte en løbetid lige en stopper for. Så nu må vi se om hun bliver færdig – klar til prøven den 10. april !! Herfra et stor tillykke til Tessa og kennel Helomia med syv dejlige hvalpe som kom til verden den 30 mar. Se de dejlige billeder på www.helomia.dk

Så bliver man lige lidt nostalgisk og bringer et billede af Juna og hendes kuld søskende fra de var små

 


24.mar.2005.
 

Hip hurra, det er min 1 års fødselsdag i dag.         
Hermed et stort tillykke til Helomia’s J-kuld.  

 
19. mar. 2005.
Midtvejsprøven var individuel, hvor hver enkelt hund og føre fik en status på, hvor langt de var nået i forløbet. Juna er jo en drøm! Så træneren havde kun en kommentar – forsæt hunden er opmærksom og kan lide det, træn gerne hvor der er flere forstyrrelser. Jeg spurgte om det var for tidligt at gå til prøve med hende? Nej prøv og tag det som træning var svaret. Juna og Geggo er nu tilmeldt C-prøve i region Nordsjælland i Dansk retriever klub, den 10 april 2005.
Geggo gør hvad han kan for at slette det sorte mudder fra Juna, efter de lige tog en ordentlig tur rundt i det bedste mudderhul på træningsbanen. Det er jo ikke lige til at skjule Juna, men vi kan se hvor der skal vand til, gad vide hvor beskidt Geggo er??

 

13. mar. 2005.
Så startede vi apporteringstræning i forbindelse med grundskolen. Træningen blev kombineret med lydighed, tre skridt frem, høje, venstre og bagud med dummy i munden. Til sidst gik Juna fint fri ved fod, med dummyen i munden. Næste lørdag er der midtvejsprøve i grundskolen, så må vi se hvordan det går.
Juna har i dag gået 700 m spor med 7 knæk. To stk. råvildt kom og ødelagde koncentrationen. Juna fik dog rystet råvildtet ud af hovedet og genoptog sporet, dog blev det ikke gået i bedste stil. Juna nyder den sidste rest af sneen der er tilbage. 
 
 
06. mar. 2005.
Sportræningen er ikke indstillet men vi passer på, at Juna ikke går på fod i stedet for blodet. Sporene er fra 400 til 1000 m lange og 3-6 timer gamle. Juna nyder sportræningen og når remmen kommer ned fra krogen, så danser hun rundt omkring en. 

Hundeskolen er en udfordring, specielt når springer spanielen Terry er håbløst forelsket i Juna. Han ”springer” over og op på hende, så Juna har virkelig brug for den lydighed hun har lært, når hun hele tiden for besked på at holde sig i ro, mens Terry lægger op til leg.
07. feb. 2005.
Jagten er slut, så nu er det hundetræning og sportræning den næste lange tid. Jagten passes dog gennem hele vinteren med fodring og klargøring til den kommende sæson, som kommer hurtigere end man tror. Det kan jo hurtigt blive 16. maj og hermed bukkejagt. 

Siden her vil blive opdateret med stemningsbilleder,  resultater og små historier den kommende tid.  
 
30. Jan 2005.
Stingene er taget og der er ingen skade på senerne i bagbenet. Vi har fået grønt lys til starte træningen, bare vi bruger støtte til benet her i starten. 
Vi har købt et støttebind til håndled og det passer fint til det nederste af bagbenet. 
Lørdag er der hundeskole, med dæk, 3 trins øvelser, lineføring og lidt frikvarter. Efter ca. 1½ time var der “udsolgt”, juna gad simpelthen ikke  mere og dæk øvelsen var og blev det eneste 
“hun” gad – hvis hun havde kunnet bestemme. 
Søndag var spordag. ca. 600 m 3 timer gammelt, med 7 knæk og over å gik godt og var gennemgået i løbet af 13 min. Der var lige tid til at undersøge et par friske veksler på vejen. Planen er nu, at en anden skal lægge sporene og gå som dommer bag os i den nærmeste fremtid, for at se om samarbejdet virker optimalt.
23. Jan. 2005
Juna har været uheldig, at få en tjørnepind 
(ca. 10 cm lang og 2 mm i diameter) gennem højre bagben, da vi var i skoven sidste søndag. Mandag morgen blev hun opereret og der blev fjernet en ca.2 cm rest, som sad inde ved knoglen. 
Al træning er indstillet og vi kommer tidligst i gang om en uge, da stingene skal blive mindst til torsdag. Her vil dyrlægen se om det er nok eller! samt give en ide om hvornår vi kan starte træningen op igen. Vi håber på det bedste, da hundeskolen startede i går og det gik lige så godt med sportræningen.  
 
09. Jan. 2005
Godt og lykkebringende nytår til alle, som følger med på vores hjemmeside.
 
Juna er begyndt sportræning igen og man kan se hun nyder det. Der har også været lidt tid til sneppe og hanejagt her i januar mdr.

Året i tekst og billeder 2016
Året i tekst og billeder 2015
Året i tekst og billeder 2014
Året i tekst og billeder 2013
Året i tekst og billeder 2012
Året i tekst og billeder2011
Året i tekst og billeder 2010
Året i tekst og billeder 2009
Året i tekst og billeder 2008
Året i tekst og billeder 2007
Året i tekst og billeder 2006
Året i tekst og billeder 2005
Året i tekst og billeder 2004