Året i tekst og billeder 2018

08. december 2018:
Julen nærmer sig og her i huset er vi ved at lægge planer for 2019 og de bliver ikke kedelige. Tilmelding til DM i vildtspor er åbnet og lige nu  har vi to hunde som går super godt. Hvis Gin forsætter i den form bliver hun tilmeldt, selv om jeg havde lovet det var slut og jo hun bliver 11 i slutningen af januar, men ter sig som en på to, når hun slippes løs på  jagterne og spor. Tonic er stillet på udstilling i veteranklassen for første gang og fik en meget flot kritik, så 2019 bliver nok et år hvor vi vil finde lidt flere udstillinger og se hvad det kan blive til. Lemon jubler når hun er med på jagt og hun gør det bare så godt.

10. oktober 2018:
Så er Gin udstillet for sidste gang og hun er nu pensionist på fuld tid, hun skal nu have lov at komme med på jagt og hygge resten af livet og ikke mindst så længe benene kan holde, for hun ter sig som en på to når hun lukkes ud af bilen. Alle hundene i huset nyder jagterne og den årlige jagttur til Sverige gav masser af jagt, elge samt oplevelser og lange ture i skoven.

Et stort tillykke til Aslan og Diana med den flotte 1 pr. på 1000m/40t spor i Grib skov den 01. oktober. Sejt gået i dette svære teræn, som mange ser som et mega svært prøveområde.

08. september 2018:
Danmark blev nr. 3 til NVM i vildtspor og vi siger tak til landsholdet for en rigtig god tur. Desværre stoppes Gin blot ca. 50 m fra sporslut og inkassere sit første nul i udlandet. Vi har på intet tidspunkt været i problemmer og jeg kan tydligt se på Gin at hun er på sporet, da dommeren overraskende stopper mig og siger vi er væk fra sporet ca. 30m og vi hermed stoppes helt og ikke får lov, at finde tilbage. Tilfredes er jeg ikke, men jeg kan ikke bevise noget og lader det hermed ligge og må indrømme, det gør ondt at Gin stopper sin aktive sporprøve karrier på denne måde.
På tilbagevejen finder Gin en fantastisk kastestang fra en elg, med 6 takker og dette bliver herved det bedste trofæ, som vi vil give en æresplads fremadrettet herhjemme.

Tillykke til Jim Beam og Kurt, der har opnået en flot 1. pr på B-prøve i åben klasse. Tonic er har rundet de 8 år og er hermed vetaran, så nu er huset fyldt med “gamle” damer.

07.august 2018:
Halfdan’s Heaven Hill – Baby har været på besøg og nøj hvor er hun blevt fin .
Her har sommeren indtil nu stået på sportræning af alle pigerne og den 5. aug kom Tonic igennem med en 1. pr, på en svær championatspporprøve med elementerne spids vinkel, tilbagegang med stifinder afledning samt finger. Der var kommet 15 mm stærk regn på sporet om natten, men det var vinden der drillede. Tonic gik igennem på 1 time og 26 minutter og tidsgrænsen er 1½ time, så vi var tæt på. Halfdan’s Blue Maximus – Aslan var også oppe og han og Diana gjorde det bare supper flot og fik også en meget flot 1. pr. på tiden 1 time og 6 min. TILLYKKE.
Nu venter Norge med det Danske sporlandshold, hvor Gin går sit sidste officielle spor, så vi håber på et godt resultat så vi kan slutte på toppen.


Halfdan’s Heaven Hill – Baby


03. juli 2018:
Der har været overnattende besøg den sidste tid. Halfdan’s Blue Krivach – Monti og Halfdan’s Blue Soplica – Rosie har været her og hygget med familien.
Dejligt med besøg og ikke mindst liv i huset. Sommeren står for døren og jo der er lidt aktiviteter på trods af varme og tørke. Svømmeturerne, gåturerne og sportræning er jo altid gode aktiviteter.


Halfdan’s Blue Soplica – Rosie

13. maj 2018:

Et KÆMPE tillykke med titlen Norsk Vildtsporchampion til Halfdan’s Blue Maximus – Aslan og Diana. Ved udstillingen i Roskilde kom det sidste udstillingsresultatet i hus og endnu en titel  kan tilføjes.  Hermed kom belønningnen for mange månders træning og arbejde med ringtræning  i hus.  Vi glæder os så meget på jeres vegne.


Halfdan’s Blue Maximus – Aslan

06. maj 2018:
Desværre gik alt galt og vi har mistet hele hvalpekuldet, men Tonic har det ok efter  omstændighederne og er helt klart i bedring. Der var døde hvalpe i maven og derfor blev de taget ved kejsersnit. Hvalpene blev herved født for tidligt og de overlevende hvalpe kunne desværre ikke klare den. Dette er bagsiden af medaljen når man er opdrætter og helt sikkert det som man ikke ønsker at opleve.  Det var hårdt at skulle kontakte de kommende hvalpekøbere, men vi håber de alle finder en anden dejlig hvalp der kan berige deres liv fremadrettet.

Jim og Kurt arbejder virkelig godt på markprøvesiden og vi glæder os så meget på Jeres vegne.

Der var DM i vildtspor den 22. april. Vi fik desværre tab blot 150 m fra sporslut og herved ingen vinderplacering. Kun to hunde gik igennem til 1. pr, så Gin opnående en 4. plads på sine point og er hermed udtaget til landsholdet i en alder af 10,5 år – jo vi er stolte af den “gamle” pige der stadig er aktiv på højt plan. og nordisk mesterskab i vildtspor venter forud i Norge til august.

20. april 2018:
Tiden flyver og foråret er kommet over os. Apache er kommet i schweissregisteret og vi ønsker Jørgen og Apache god vind fremover i deres virke i det jyske.  Aslan og Diana fik en 1. præmie på championatsporprøven den 15. april og inkasseret en flot 1. præmie og ikke nok med det, så blev de kåret som dagens ekvipage. Herhjemme er vi ved at gøre klar til den kommende hvalpefødsel. Tonic har det helt klart varmt og hvalpe der sparker i maven.


Halfdan’s Blue Maximus – Aslan

09.april 2018:
Diana og Aslan har været på schweissprøve den 2. april og fik en flot 1. pr på 1000m/20timer spor. Den 8. april var Lemon afsted og fik en fin 2. pr. på 400m/20timer spor. Tonic er blevet erotisk buttet og bæger sin drægtighed rigtig flot. Forventet fødsel 1. maj, så der er 3 uger til og hun er i hopla men mega sulten. Snart runder vi igen dyrlægen for at få sidste herpesvaccine, ormekur og et røgten af maven, så vi måske kan tælle antal som gemmer sig i maven

26.marts 2018:
Så er det ganske vist, Tonic gemmer en hel del små poter i maven, vi kunne se en hel del fostre ved skanningen i dag, det bliver bare en spændende tid vi går i møde. Vi har haft kommende hvalpekøbere på besøg og det er altid hyggeligt, så de også kan se hvad de kan forvente når en lille ny skal indtage deres hjem og hjerter i nær fremtid.

24.marts 2018:
Tonic viser enlig tydeligt hun er drægtig, hun er mega sulten, kælen og skal helst sidde oppe i lommen, så vi glæder os til at se hvad skanningen om et par dage viser. Kurt og Jim har igen været ude og vise poterne frem, de gør det bare så godt. WT i midtsjælland i åbenklasse blev bestået og de landede lige uden for placeringerne.


Halfdan’s Jim Beam – Jim

18.marts 2018:
Så er det ved at blive forår – håber vi, men prøvesæsonen i Retrieverklubben er i gang og Halfdan’s Jim Beam og Kurt har været WT. – Workingtest i Nordsjælland, de bestod prøven i åbenklasse

12.marts 2018:
Anden parring med Bobby gik også over alt forventning, så nu krydser vi fingere, men små signaler tyder helt klart på vi kan forvente hvalpe omkring
1. maj. Herhjemme er vi ved at gøre klar til prøver og kikke på udstillinger, men det skal jo passes ind med hvalpene og mange andre ting.

28. februar 2018:
Den 24. februar var Kurt og Jim Beam på C-prøve i åben klasse i Midtsjælland. Et stort tillykke med den flotte 2. pr.
Tonic valgte det var i dag vi skulle over til Fyn hvor Bobby bor.  Det var en super fin og let parring, hvor de hang sammen i små 20 minutter.

24. januar 2018:
HURRA i dag er det Gin kuldet’s 10 års fødselsdag. Vi håber i bliver nusset og forkælet ekstra i dag for det har i alle fortjent. En stille tanke til de der ikke er her mere, ja i er veteraner i særklasse. Knus og kram til hver og en derude.
Halfdan’s Juniper Green – Gin som blev herhjemme er stadig aktiv på prøver, men det slutter med DM2018 i vildtspor den 22. april – har jeg lovet. Gin vil stadig komme lidt på jagt, for det er hele hendes liv.

22. januar 2018:
HURRA i dag er det Vodka kuldet 4 år’s fødselsdag. Vi håber i alle bliver forkælet og får nogle dejlige gaver. Vi er bare så stolte af alle hvalpekøberne, i har givet hver og en hvalp et godt hundeliv, tak for det.